reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Rozumiem Cię, ja jak w Biedronce byłam to mnie takie poty wzięły i gorąco, że mam urazę. A co do rośnięcia w gardle to znam to uczucie, masakryczne. Mam wrażenie, że mi się woda ulewa nie wiem jak to możliwe.
no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowu 🤦 a było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę 😅

no dzisiaj podczas śniadania zastanawiałam się kiedy je zwrócę , ale cały czas miałam myśli ,, nie myśl o tym ,nie jest ci nie dobrze itd. ,, jakoś przeszlo po czasie ,no i niedawno znowu 🤦 a było tak miło ostatnie dni no . Co do sklepu to właśnie powiedziałam mężowi że chyba nie mogę do niego chodzic bo źle na mnie działa , dzisiaj wgl jest pół żywa , spać mi się chce masakrycznie , a spałam 21-9 i o 11 poszłam na godzinę na drzemkę 😅
Ja jak czuję, że zaraz zwrócę śniadanie, to szybko zapijam dużą ilością wody. W sumie działa 😆. Byle do drugiego trymestru.

Też bym chciała mieć przeczucie o płeć ,u mnie wsumie nie ma żadnego przeczucia tak samo jak nie ,, czułam że jestem w ciąży ,, zanim zrobiłam test . Zawsze mi mówili że to się wie i czuję u mnie jakoś nie podziałało . Serce mi tylko daje wyobrażenia wyprawki i wszystkiego związanego z płcią, ale staram się nie nastawiać bo to moje takie małe marzenie a nie chce później czuć jakiegoś lekkiego rozczarowania ( żebyście mnie źle nie zrozumiały , będę kochać moje dziecko bez względu na płeć , poprostu od zawsze mam już jakaś wizję i marzenie że pierwsza chciałabym mieć dziewczynkę 🥰 ) . Ogólnie to jestem szalona bo byłam pewna że na prenatalnych się dowiem , dopiero ostatnio do mnie dotarło że jednak nie i to bedzie jeszcze za wcześnie a byłam pewna że prenatalne to już taki odległy czas że napewno mi powiedzą 😅

Moje drogie, byłam dziś na prenatal yoga. Zajęcia oddechowe, uspakajace, rozciągające. Poznałam super dziewczyny w mojej okolicy. Dziewczyny miały plus 25 TC. Głównie zalecenia lekarza, ja taka płaska i najmłodsza. Polecam! Super sprawa, psychicznie, fizycznie i socjalnie.

A mam pytanie,
Dostałam od 2 lekarzy prowadzących (chodzę do dwóch) skierowanie na prenatalne). I tutaj może głupie pytanie, ale czy ktoś ma podobną sytuację ?
Rozumiem, że muszę zdecydować się na jedną wizytę, czy skoro mam skierowanie mogę zrobić i w instytucie i mój prowadzący (ma uprawnienia) może wykonać, czyli obaj) ?
Tak ja dostałam od dwóch lekarzy, bo dostałam z kliniki i od swojego lekarza prowadzącego. Jak na NFZ to można skorzystać z jednego i możesz tak na prawdę iść gdzie chcesz 😉

Łącze się ja dziś spałam do 12, ale to niedobry pomysł dla mnie bo sflaczała jestem.

reklama
Też bym chciała mieć przeczucie o płeć ,u mnie wsumie nie ma żadnego przeczucia tak samo jak nie ,, czułam że jestem w ciąży ,, zanim zrobiłam test . Zawsze mi mówili że to się wie i czuję u mnie jakoś nie podziałało . Serce mi tylko daje wyobrażenia wyprawki i wszystkiego związanego z płcią, ale staram się nie nastawiać bo to moje takie małe marzenie a nie chce później czuć jakiegoś lekkiego rozczarowania ( żebyście mnie źle nie zrozumiały , będę kochać moje dziecko bez względu na płeć , poprostu od zawsze mam już jakaś wizję i marzenie że pierwsza chciałabym mieć dziewczynkę 🥰 ) . Ogólnie to jestem szalona bo byłam pewna że na prenatalnych się dowiem , dopiero ostatnio do mnie dotarło że jednak nie i to bedzie jeszcze za wcześnie a byłam pewna że prenatalne to już taki odległy czas że napewno mi powiedzą 😅
Nam lekarz powiedział właśnie na prenatalnych 😊 Później z krwii się potwierdziło. Także masz na to szanse 😊

Do góry