O
Onaaa1989
Gość
Tak, mam dni kiedy boli mnie podbrzusze. Dziś 6 + 5Hejka! Pytanie do dziewczyn które zobaczyły 2 kreski na teście. Pobolewa Was podbrzusze?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, mam dni kiedy boli mnie podbrzusze. Dziś 6 + 5Hejka! Pytanie do dziewczyn które zobaczyły 2 kreski na teście. Pobolewa Was podbrzusze?
Odstawiłam kawę, jeżeli mam dużą ochotę to kupiłam sobie Inkę zbożowa, piję więcej wody i herbatek ziołowych + sok z burak. Więc białego mięsa i ryby. Wizytę mam jutro, ale od dłuższego czasu u mnie tylko kwas foliowy. Nie wiem za bardzo o co chodzi z hybryda, możesz napisać coś więcej ?Dziewczyny, jak zmieniacie swoje nawyki? Hybryda? Kawa? Sushi? Witaminy? Czy coś jeszcze
Pewnie chodzi o paznokcie hybrydowe, ja w pierwszej ciąży sciagnelam, a w drugiej malowałam, ale od drugiego trymestry, bo w pierwszym nie przechodził zapachOdstawiłam kawę, jeżeli mam dużą ochotę to kupiłam sobie Inkę zbożowa, piję więcej wody i herbatek ziołowych + sok z burak. Więc białego mięsa i ryby. Wizytę mam jutro, ale od dłuższego czasu u mnie tylko kwas foliowy. Nie wiem za bardzo o co chodzi z hybryda, możesz napisać coś więcej ?
Zmień ginekologa na CITO.Dziękuję Ci bardzo za te słowa. Byłam na wizycie, wszystko jest w porządku, Jak na aktualne 5+5 mam prawidłowy pęcherzyk w macicy i zarodek, także cierpliwie czekamy do planowego USG na serduszko. Powiedziała żeby olać ten progesteron, bo jak mam krótkie cykle to siła rzeczy nagle nie będę miała progesteronu milion. Także czekam i uspokoiłem się na razie![]()
Czytałam po tym wpisie troszkę i hybrydach, ale nie ma przeciwwskazań.Pewnie chodzi o paznokcie hybrydowe, ja w pierwszej ciąży sciagnelam, a w drugiej malowałam, ale od drugiego trymestry, bo w pierwszym nie przechodził zapach![]()
Odstawiłam kawę, jeżeli mam dużą ochotę to kupiłam sobie Inkę zbożowa, piję więcej wody i herbatek ziołowych + sok z burak. Więc białego mięsa i ryby. Wizytę mam jutro, ale od dłuższego czasu u mnie tylko kwas foliowy. Nie wiem za bardzo o co chodzi z hybryda, możesz napisać coś więcej ?
Powtórz betęChyba trochę panikuje, przedwczoraj dowiedziałam się z bety 13dpo, że jestem w ciąży, beta 66. Wczoraj popołudniu zrobiłam test i wyszła słabo, ale widoczna kreska. Dzis rano powtórzyłam test (po prostu kupiłam dwa i chciałam zużyć) i wyszedł cień cienia. Wystraszyłam się, nie wiem czy to kwestia testu (jakieś z allegro za 2 zł) czy coś się dziejedziś mam powtórkę bety.
Sok z buraka sama zaczęłam pić, wyczytałam że pomaga w utrzymaniu odpowiedniego stężenia kwasu foliowego we krwi – składniku niezbędnego dla prawidłowego rozwoju płodu. Zapytam dziś lekarza czy jest dodatkowa potrzeba picia tego soku, bo nie powiem ale nie lubię.Lakier hybrydowyz kawą ja osobiście mam największy problem bo piłam litrami jeszcze w zeszłym tygodniu i mój organizm ciężko akceptuje ograniczenie a do tego ta senność ciążowa nie pomaga w funkcjonowaniu
Ten sok z buraka to żeby była poracja warzyw czy to jakieś wskazanie lekarskie?
1 kwietniaNo to na pewno się przesunęła, naprawdę super przyrost, taki sam miałam z pierwszą córkąkiedy masz następną wizytę?