reklama
annn1
Fanka BB :)
Dziewczyny jak u was wyglądały transfery na cyklu naturalnym? +/- w którym dc wam wypadał? Czy mimo cyklu naturalnego jest podawany ovitrelle czy może być też transfer bez zastosowania ovitrelle? Wczoraj byłam u lekarza i mam się w następnym cyklu zgłosić w 13-14 dniu. Zastanawiam się ile wizyt monitorujących mnie czeka.
LadyCaro
Jasne, zapraszamyHej dziewczynymożna do Was dołączyć?
LadyCaro
U mnie 2x transfer na cyklu naturalnym, raz w 17dc (owu w 12dc, bardzo wcześnie jak na mnie), a raz w 19dc. Nie miałam nigdy ovi przed ytransferem, tylko potwierdzenie na usg, że pęcherzyk pękł.Dziewczyny jak u was wyglądały transfery na cyklu naturalnym? +/- w którym dc wam wypadał? Czy mimo cyklu naturalnego jest podawany ovitrelle czy może być też transfer bez zastosowania ovitrelle? Wczoraj byłam u lekarza i mam się w następnym cyklu zgłosić w 13-14 dniu. Zastanawiam się ile wizyt monitorujących mnie czeka.
annn1
Właśnie do końca nie wiem, bo chyba nikt bez leków mi tego nie minitorowal pod USG. Monitoringi jak miałam to na lamettcie i na niej bardzo wcześnie miałam owulkę. W tym miesiącu robiłam sobie testy owulacyjne i pozytywne miałam dopiero w 17 dc, a przeważnie cykle mam 29-32 dni. Więc z moich kalkulacji wynika, że owulka wypada 18/19 DC w tym miesiącu.@annn1 a w którym dc Ty masz owulację? Bo mi siię wydaje, ze 14dc na pierwsze usg to późno, jak bedziesz już po owulacji i ne będzie dało się ustalić, kiedy była to ciężko bedzie ustalić datę transferu.
Ilu dniowe masz cykle?
LadyCaro
Ja różnie, tak 27-32 dni, ale wydaje mi się, że oostatnio mocno mi się skróciiły. Pewniie przez nawał leków.Właśnie do końca nie wiem, bo chyba nikt bez leków mi tego nie minitorowal pod USG. Monitoringi jak miałam to na lamettcie i na niej bardzo wcześnie miałam owulkę. W tym miesiącu pozytywne testy owulacyjne miałam dopiero w 17 dc, a przeważnie cykle mam 29-32 dni. Więc z moich kalkulacji wynika, że owulka wypada 18/19 DC w tym miesiącu.
Ilu dniowe masz cykle?
Ja przed stymulacją miałam owulację gdzieś 16-17dc, a teraz mam wrażenie, że kolejny miesiąc wypada mi tak 12-13dc.
nieznośne_poplątanie
U mnie transfer był w 21dc (mam owulację zazwyczaj >15dc), w tym cyklu miałam 2 wizyty kontrolne. Sam cykl nie był stymulowany, ale miałam Ovitrelle.Dziewczyny jak u was wyglądały transfery na cyklu naturalnym? +/- w którym dc wam wypadał? Czy mimo cyklu naturalnego jest podawany ovitrelle czy może być też transfer bez zastosowania ovitrelle? Wczoraj byłam u lekarza i mam się w następnym cyklu zgłosić w 13-14 dniu. Zastanawiam się ile wizyt monitorujących mnie czeka.
W sumie nie wiem czy dobrze trafiłam, bo tak naprawdę dopiero zastanawiam się czy ponownie zaczynać swoją "przygodę" z ivf. Na razie jesteśmy zapisani z mężem na koniec maja na pierwszą wizytę w klinice, w której leczyliśmy się wcześniej. Dokładnie 9 lat temu miałam pierwsze ivf, a łącznie 3 pełne procedury ivf (wszystkie finansowane z własnych środków, bo wtedy refundacji nie było). W końcu po długim leczeniu spełniło się nasze największe marzenie i mamy zdrową, śliczną córeczkę, która niedługo skończy już 7 latJasne, zapraszamy
reklama
annn1
Ok, no nic w takim razie będę celować z wizytą profilaktycznie bardziej w ten 13 DC lub 12 jeśli wypadnie wizyta w weekendJa różnie, tak 27-32 dni, ale wydaje mi się, że oostatnio mocno mi się skróciiły. Pewniie przez nawał leków.
Ja przed stymulacją miałam owulację gdzieś 16-17dc, a teraz mam wrażenie, że kolejny miesiąc wypada mi tak 12-13dc.