reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2025

Hejka, to ile tutaj z nas jest nie pierwiastek?;) mam wrażenie, że dużo:) poprzednim razem miałam tylko kilka mam z kolejnymi dziećmi na grupie;) ile macie lat? Ja mam 41- ostatni dzwonek u nas już i ostatnia szansa.
Hejka ja mam już 17 letnia córkę a w lipcu kończę 42 lata więc też ostatni dzwonek…i tak samo ostatnia szansa na drugie 😁

reklama
Nie biorę, nie dostałam od gin, a następna wizyta dopiero 26.05.
Mogę zapisać się w przyszłym tygodniu na spokojnie wcześniej, tylko nie wiem czy dziś nie robić jakiejś szybkiej akcji …musiałabym do szpitala, bo mój gin jest prawie 100 km ode mnie.
Na razie nic więcej nie leci, brzuch boli lekko jak na okres ale w sumie często tak mnie bolał.
Obserwuj, jak by się powtórzyło to ja bym pewnie pojechała na izbę ginekologiczną , zrobią USG i będzie wiadomo czy jakiś krwiak czy co. Może potrzebujesz tego progesteronu stąd to plamienie.

Ja jestem już po drugim usg, jak na razie wszystko ok, to już mały człowieczek z szybko bijącym serduchem :D prenatalne też mam już umówione w pierwszej połowie czerwca :) termin mi się wg usg zmienił na 20.12 ale nie wiem, czy jest sens to zmieniać, bo będę miała cesarkę, więc to i tak tydzień-półtora wcześniej będzie. Idę kupić jakieś biszkopty, mam jeść pół godziny przed snem i zanim wstanę, to może pomóc na mdłości (oby!).

Mi niestety mimo diety nie udaje się zbić tego cukru na czczo 😔 po posiłkach jest ok, a na czczo 95-105. W czwartek umówiłam sobie diabetologa to zobaczę co powie 🤔
Mam wynik na czczo 99, gdzie norma wg mojego labu to max 99 właśnie. Czy to już może być cukrzyca ?
Kolejną wizytę mam dopiero w czwartek, więc dopiero wtedy się dowiem czegoś od lekarza, a nie mam w ogóle żadnego doświadczenia, macie jakieś rady co powinnam jeść żeby to zbić i nie szkodzić maluszkowi ?

reklama
Mam wynik na czczo 99, gdzie norma wg mojego labu to max 99 właśnie. Czy to już może być cukrzyca ?
Kolejną wizytę mam dopiero w czwartek, więc dopiero wtedy się dowiem czegoś od lekarza, a nie mam w ogóle żadnego doświadczenia, macie jakieś rady co powinnam jeść żeby to zbić i nie szkodzić maluszkowi ?

99 to norma dla "zdrowych" osób
Dla ciężarnych od 92 jest już cukrzyca

Lekarz powinien zlecić krzywą.
Powinnaś być na diecie dla cukrzcyc ciążowej - z niskim IG, jak to nic nie da to trzeba wprowadzić insulinę

Do góry