reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Żłobek prywatny czy miejski?

Jak rozmawiałam z kierowniczką żłobka I mówiła mi o tej przerwie cały sierpień to mówiłam że ja musze do pracy wrócić już w sierpniu bo nie będę miała urlopu już więc muszę pomyśleć. Nic nie powiedziała o innym żłobku. W prywatnym pytałam w piątek o przerwę wakacjyjna i usłyszałam że nie ma. Ja nie mam rodziny na miejscu żadnej więc tylko ja z mężem.
Tylko jak Ty byś puściła dziecko od sierpnia (dobrze rozumiem?), to puszczenie na miesiąc do jednego złobka, a potem od września do innego to słaba opcja tak generalnie. U tak małego dziecka. Więc lepiej prywatny tu.

reklama
Jak rozmawiałam z kierowniczką żłobka I mówiła mi o tej przerwie cały sierpień to mówiłam że ja musze do pracy wrócić już w sierpniu bo nie będę miała urlopu już więc muszę pomyśleć. Nic nie powiedziała o innym żłobku. W prywatnym pytałam w piątek o przerwę wakacjyjna i usłyszałam że nie ma. Ja nie mam rodziny na miejscu żadnej więc tylko ja z mężem.
dobrze rozumiem, że chcesz dziecko wysłać do żłobka od sierpnia, a wtedy mają przerwę? To nie lepiej przyciągnąć miesiąc na wychowawczym i zacząć miejski żłobek we wrześniu?

dobrze rozumiem, że chcesz dziecko wysłać do żłobka od sierpnia, a wtedy mają przerwę? To nie lepiej przyciągnąć miesiąc na wychowawczym i zacząć miejski żłobek we wrześniu?
Mogłabym iść połowę sierpnia na wychowawczy ale później jeszcze,e adaptacja od września że 2 - 3 tyg to też bym musiała na wychowawczym być a jednak cały miesiąc bez jednej wypłaty słabo

Tylko jak Ty byś puściła dziecko od sierpnia (dobrze rozumiem?), to puszczenie na miesiąc do jednego złobka, a potem od września do innego to słaba opcja tak generalnie. U tak małego dziecka. Więc lepiej prywatny tu.
Tak na pewno nie zrobię, nie ma opcji. Muszę wybrać czy na spokojnie od sierpnia prywatny tylko dalej czy kombinować z wychowawczym po urlopie, który mi się skonczy w połowie sierpnia I iść na wychowawczy do połowy września żeby syn zaczął żłobek miejski i adaptacje od wrzesnia

Tak na pewno nie zrobię, nie ma opcji. Muszę wybrać czy na spokojnie od sierpnia prywatny tylko dalej czy kombinować z wychowawczym po urlopie, który mi się skonczy w połowie sierpnia I iść na wychowawczy do połowy września żeby syn zaczął żłobek miejski i adaptacje od wrzesnia
A Ty pracujesz zdalnie czy na miejscu?

reklama
Hej dziewczyny poradźcie proszę. Mój syn w sierpniu idzie do żłobka i mam dwie opcje żłobek miejski i żłobek prywatny. Żłobek miejski mam dużo bliżej i mąż po drodze do pracy, chodzi piechotą 10 minut, odprowadzałby syna do żłobka. Odbierałabym ja po pracy lub mąż. Żłobek prywatny jest trochę dalej jakieś 20 minut piechotą, po drodze do mojej pracy. Ja nie mam prawa jazdy więc zawsze musiałabym z wózkiem odprowadzać syna do żłobka, mąż wiadomo jeśli byłaby brzydka pogoda odwoziłby syna ale raczej na co dzień bez sensu żeby brał samochód i go zawoził, krążył w centrum i odstawiał samochód i szedł piechotą do pracy ( mąż nie mam gdzie zaparkować pod pracą więc musiałby wrócić do domu zostawić samochód i iść do pracy więc na co dzień to chyba byłoby bez sensu). Nie wiem czy faktycznie ta bliskość tego żłobka jest na tyle ważna żeby wybrać żłobek miejski wiadomo więcej dzieci gorsza opieka ale sama nie wiem czy faktycznie jest duża różnica pomiędzy miejskim a prywatnym. Największy plus prywatnego to brak wakacji gdzie miesiąc jest zamknięty żłobek. Może któreś z was mają doświadczenie z miejskim i prywatnym żłobkiem i doradzicie. A może któraś z was codziennie wózkiem odprowadza dziecko do żłobka, czy jest to męczące czy dajecie radę?
Moja chodzi do miejskiego (10min z wózkiem) od prawie 2 lat. Jak zaczęła chodzić to na piechotę 20/30min. Ten najbliżej i ten wybraliśmy. Ja też bez prawka. Teraz posyłam tam drugą

Do góry