Hermeneg
Fanka BB :)
Jakie wartości są odpowiednie przed punkcja aby odbył się transfer?
U mnie był progesteron 0.93 a estradiol 3791.20 i transferu świeżego nie będzie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie wartości są odpowiednie przed punkcja aby odbył się transfer?
próg okej, ale nie wiem jak z tym estradiolem. Jak będzie wszystko okej i będzie co transferować to transfer w tym cyklu.Progesteron poniżej 1, a estradiol to nie wiem
Trzymam kciuki! Sam estradiol może niewiele powiedzieć, u mnie przy drugiej stymulacji był bardzo wysoki, a i tak była kicha, zero zarodków.ja mam 10 pęcherzyków, we wtorek punkcja, a wczoraj miałam badania, i właśnie się zastanawiam nad estradiolem, bo wiem że on jest odpowiedzialny za dojrzale komórki. Wręcz modlę się o komórki chociaż dwie bo inaczej rezygnacja z programu i podejście komercyjne. Bo 3 procedura będzie z AK. Pierwsza procedura 4 pęcherzyki i zero komórek…
aha, wiec nie ma wyznacznika…. No nic. Dowiem sie we wtorek po punkcji….Trzymam kciuki! Sam estradiol może niewiele powiedzieć, u mnie przy drugiej stymulacji był bardzo wysoki, a i tak była kicha, zero zarodków.
Tzn normalnie pewnie jest wysoki estradiol jest dobrym sygnałem, ale u mnie się to nie sprawdziło. Jak czytam też u Ciebie średnio wcześniej te stymulacje wychodziły, więc może masz podobnie. Co ciekawe teraz przy 3 stymulacji miałam niższy estradiol niż przy drugiej, a udało nam się uzyskać 2 zarodki. Więc bądź tu mądryaha, wiec nie ma wyznacznika…. No nic. Dowiem sie we wtorek po punkcji….![]()
Ja np. przy pierwszej stymulacji miałam dużo niższy estradiol niż przy drugiej a efekt w ilości pobranych komórek taki sam. Jedynie więcej zarodków udało się uzyskać, ale czy to ma związek to nie wiem.Tzn normalnie pewnie jest wysoki estradiol jest dobrym sygnałem, ale u mnie się to nie sprawdziło. Jak czytam też u Ciebie średnio wcześniej te stymulacje wychodziły, więc może masz podobnie. Co ciekawe teraz przy 3 stymulacji miałam niższy estradiol niż przy drugiej, a udało nam się uzyskać 2 zarodki. Więc bądź tu mądryna pewno przeciwskazaniem do świeżego transferu jest wysoki progesteron, tak jak dziewczyny pisały, i też dużo wystymulowanych pecherzyków.
No ja teraz miałam więcej pobranych komórek niż poprzednio, i to w sumie jakos 6-7 więcej, więc w teorii estradiol powinien być wyższy, a nie niższy.... no ale tak to właśnie jest z tymi załozeniamiJa np. przy pierwszej stymulacji miałam dużo niższy estradiol niż przy drugiej a efekt w ilości pobranych komórek taki sam. Jedynie więcej zarodków udało się uzyskać, ale czy to ma związek to nie wiem.
No widzisz. Ja estradiol przed pierwszą punckja miałam niecałe 2k, przed drugą prawie 4k chyba, a przy obydwu w obrazie USG 14-15 pecherzykow, a pobranych 7-8 komórek.No ja teraz miałam więcej pobranych komórek niż poprzednio, i to w sumie jakos 6-7 więcej, więc w teorii estradiol powinien być wyższy, a nie niższy.... no ale tak to właśnie jest z tymi załozeniami![]()
Może wpłynął u Ciebie na jakość komórek, skoro za 2 razem miałaś więcej zarodkówNo widzisz. Ja estradiol przed pierwszą punckja miałam niecałe 2k, przed drugą prawie 4k chyba, a przy obydwu w obrazie USG 14-15 pecherzykow, a pobranych 7-8 komórek.