reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Oczywiście, że próbowaliśmy, już starania za nami 😀 dzisiaj było 7-6dpo, testuje w pondz 😁 no ja jestem po dwóch biochemach pod rząd, ale przyjęłam to na spokojnie i na psychice mi to nie podziałało. Jak teraz okazałby się trzeci biochem to już bym zaczęła się martwić, że coś jest nie tak, że ciąża nie chce się utrzymać i pewnie jakieś badania byśmy musieli zrobić. Starać się i tak będziemy co miesiąc 😉
Już właśnie doczytałam, że już u Ciebie po owu 😀 miałam do nadrobienia tylko 30 stron 😀 nie mogę z Wami 😀

reklama
Ale powiem Wam, że teraz jak mam świadomość jakie są Wasze wyniki to ja nie wiem skąd mi się wzięła tak absurdalna beta w pierwszej ciąży. Te 1830 w 17dpo to był kosmiczny wynik. Ale to taki off top, rozdział zamknięty i oby pisał się nowy, szczęśliwy 🥹

Według mnie to normalny wynik.
Nie wiem ile dokładnie miałam 16dpo ale też pewnie w okolicach 2 tys. I na USG pęcherzyk w macicy.

No ale ja jestem fanką szybkiej implantacji i bety 14dpo min 100

A ja bym poczekała, bo może jeszcze beta nie wyjść.

Moim zdaniem to zależy. Jeżeli np ktoś ma fazę lutealna 10 dni to beta powinna wyjść max w tym 10dpo.

Druga sprawa, że jeżeli ktoś uważa że ma objawy związane z ciąża, a więc bhcg to również ono w organizmie musi być 😉

Jeżeli coś się dzieje, a beta jest negatywna to po prostu przypadek.

Ja się wielokrotnie źle czułam, miałam objawy typowe dla bycia w ciąży, a ciąży brak.

W ogóle teraz przy okresie czuję się właśnie tak ciążowo być może dlatego, że nadal karmię

A widzialyscie takie cus? Jesli działałoby dobrze mozna by.przyrosty mierzyć? Nie wiem, nie znam sie, pierwsze widze🤔

"Test ciążowy „Bejbi Który Tydzień?” strumieniowy to urządzenie immunochromatograficzne, które wykrywa hormon hCG w moczu poprzez specjalne sprzężone ze złotem przeciwciała monoklonalne zawarte w reaktywnym pasku.

1-2 Tydzień ciąży – kolorowa linia pojawia się na linii kontrolnej C i linii testowej T1, gdy 25 mlU/mL ≤ stężenie HCG < 100 mlU/ml.

2-3 Tydzień ciąży – kolorowa linia pojawia się na linii kontrolnej C i liniach testowych T1 i T2, gdy 100 mIU/ml ≤ stężenie HCG < 300 mlU/ml.

3-4 Tydzień ciąży – kolorowa linia pojawia się na linii kontrolnej C i linii testowej T1, T2 i T3, gdy 300 mIU/ml ≤ stężenie HCG < 1000 mlU/ml.

≥ 4 Tydzień ciąży – kolorowa linia pojawia się na linii kontrolnej C i linii testowej T1, T2, T3 i T4, gdy stężenie HCG ≥ 1000 mlU/ml."

Kiedyś wrzucałam tu zdjęcie tego typu testu z aliexpress xD może jeszcze to znajdę.

Natomiast na tej zasadzie działa cyfrowy clearblue który pokazuje właśnie tygodnie ciąży - natomiast to się tak średnio w realu sprawdza. No i on działa tylko 24h i on pokazuje tygodnie ciąży od owulacji 😝

Według mnie to normalny wynik.
Nie wiem ile dokładnie miałam 16dpo ale też pewnie w okolicach 2 tys. I na USG pęcherzyk w macicy.

No ale ja jestem fanką szybkiej implantacji i bety 14dpo min 100
Dziekuje ze to napisalas bo googlam.i googlam od tygodnia jaka to jest szybką a jak wolna, w poprzedniej ciazy mialam szybciej test ciazowy pozytywny, ale tez nie wiedziałam w sumie nic o owulacji, teraz wiem ze byla dzien pozniej, a beta 12dpo 36, 14dpo 122 - rozumiem ze to ok przebieg?

One są bardzo ciężko dostępne, w języku polskim to od lat nie widziałam. Z angielskim też ciężko dostać
Te co wysyłałam sa za 10 zł dostępne przez empik lub allegro akurat

reklama
Moim zdaniem to zależy. Jeżeli np ktoś ma fazę lutealna 10 dni to beta powinna wyjść max w tym 10dpo.

Druga sprawa, że jeżeli ktoś uważa że ma objawy związane z ciąża, a więc bhcg to również ono w organizmie musi być 😉

Jeżeli coś się dzieje, a beta jest negatywna to po prostu przypadek.

Ja się wielokrotnie źle czułam, miałam objawy typowe dla bycia w ciąży, a ciąży brak.

W ogóle teraz przy okresie czuję się właśnie tak ciążowo być może dlatego, że nadal karmię

Bo często i gęsto jednak PMS podsuwa objawy podobne do ciążowych. 🙈

Do góry