reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie, jest pęcherzyk żółtkowy i jest w macicy, więc na tą chwilę wszystko dobrze ♥️
Mam brać clexane, czy któraś z was kiedyś brała? Nie mam pojęcia jak to się podaje 👀
Przepraszam, że się wtrącam, nie ma mnie na kreskach, jestem na mamusiach, ale czytam Was od kilku miesięcy i kibicuję ❤️ sama jestem w trzeciej ciąży na heparynie. Robisz zastrzyk w brzuch, bierzesz fałdkę skóry najlepiej w linii prostej od pępka w boki, nie przy samym pępku. Nie możesz usunąć powietrza ze strzykawki, całość idzie pod skórę. Najlepiej co dzień na zmianę raz prawa raz lewa strona. Z tego co wiem robi się je o dowolnej porze, ja zawsze na wieczór, są bolesne, często powstają siniaki, zgrubienia więc jakoś na noc łatwiej to znieść. Uważaj żeby nie robić zastrzyki w miejsce w którym widać że był robiony, jak trafisz na zrost to boli i nie chce iść igła dalej... Te igły są dość tępe :/ ogólnie nic przyjemnego, ale dzięki nim mam dwie córki i aktualnie 16 TC. Także warto pocierpieć ;)
Jak coś to w ulotce są wszystkie zalecenia jak je robić itp.
W pierwszej ciąży jakieś 5 minut przed zastrzykiem przykładałam lód w miejsce wbicia i to trochę znieczulało. Teraz już mi się nie chce, trochę przywykłam ;)
Mi głównie robi mąż, jak sama robię to jakoś bardziej boli i częściej krew leci :/

reklama
Do góry