reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Ja Urodziłam w wieku 22 lat i 24 lat
A mam 36 prawie .
Dla mnie to 37 max .
Dlatego mam takie podejście.
Nie oszukuje się bo czesto myślimy nad tym .
Czy nie jesteśmy za wygodni już.
Dzieci nie płaczą po nocach,nie trzeba pieluch zmieniać etc,karmić,przewijać,usypiac .

Mamy obawy to normalne,teraz po poronieniu tylko więcej myślę nad tym.
Mam wyrozumiałego męża ,wie że poronienie zniosłam źle i nie chcę żebym przechodziła tego ponownie.
Czasem podchodzę do tego w dość okropny sposób,po Co mi to wszystko?
Ale wiesz, że też tak mam mimo że bardzo chcemy dzidziusia? A potem rozmyślam wieczorem i myślę sobie po co? Oczywiście te myśli zaraz odchodzą w siną dal, ale są.
To na pewno jest normalne zjawisko 😊

reklama
Moja Mama urodziła siostrę w wieku 43 lat i spoko. Natomiast ja Ciebie rozumiem. Ogólnie we wrześniu mam 32 lata. Jeśli nie znajdę w ciążę do Max 34, żeby na poród ewentualnie przypadało 35 to też nie chce więcej bo jednak też trzeba żyć. Młodo urodziłam 1 dziecko jak miałam 21 lat więc na stare lata marzy mi się Ibiza, Malediwy ( bez dzieci tylko z moim) itd ;)
Ja też zawsze marzyłam by mieć pierwsze dziecko do 25 roku ( urodziłam dzień przed 26 urodzinami ) a drugie dziecko do 30stki ( w marcu skończyłam 30 lat ). I do tego dążę, chcemy tylko dwójkę dzieci i później już jak dzieci będą odchowane to mieć czas dla siebie, na wyjazdy itp itd 🙂 także ja bym pewnie maks 35 mogła urodzić a później już bym nie chciała.
Ale rozumiem każdą kobietę, każda ma inny pogląd, a druga sprawa, życie weryfikuje 🤷‍♀️

Kiedyś przy pierwszym czy drugim dziecku ani się nie myślało testować wcześniej, max w dzień miesiączki i wtedy to już takie piekne krechy wychodziły pamiętam, a teraz my kobiety same sobie to robimy🫣
Dokładnie, to jest starszne...
Wysikalam się teraz do kubka, ale mocz tak jasny, że nawet testu nie robiłam by się nie wkur.wiać, że negatywny 🤣

reklama
Z tym wiekiem to już preferencja mocno osobista. To działa w dwie strony...
Ja np. nigdy nie wyobrażałam sobie urodzić dziecko w wieku np. tych 22 lat. Uważam, że to zdecydowanie za młody wiek na bycie matką i czas na zabawę, a nie zmianę zafajdanych pieluch. 😉
U mnie w rodzinie się przyjmowało, że te pierwsze dziecko w granicach tych 27-30 lat. Drugie to już kiedy fabryka ma fantazje. 😄 Ale często kobiety miały dzieci i później - mnie mama urodziła mając 38. Myślę, że dało jej to jakiegoś powera.

Do góry