reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

reklama
Ja byłam dziś u psychologa po poronieniu I w sumie było ok .pytała się jak się czuje z tym wszystkim
Oczywiście mam żal chyba do siebie,że poroniłam.
To nie Twoja winna
Pytam się a kogo ?
Czasem tak bywa .
Mam dziwne ataki paniki ,bóle głowy po znieczuleniu .
Najlepiej udać się do psychiatry ,by się mną zaopiekował.
Dochodzi śmierć mamy ,spadek ,wydziedziczenie ,ostatnia sprawa spadkowa,operacja syna przez neurochirurga .
To za dużo jak dla jednej osoby potrzebna Ci pomóc.

Udam się do psychiatry i co dalej wtedy?

Ja byłam dziś u psychologa po poronieniu I w sumie było ok .pytała się jak się czuje z tym wszystkim
To nie Twoja winna
Pytam się a kogo ?
Czasem tak bywa .
Dochodzi śmierć mamy ,spadek ,wydziedziczenie ,ostatnia sprawa spadkowa,operacja syna przez neurochirurga .

Psychiatra da Ci leki

Ja mam nadzieję, że okres przyjdzie zaraz, oby...choć pamiętając może cykle, to powinien być koło 2-3 czerwca 🫣 ale no zapewne będzie wcześniej.
A nie wcześniej skoro owulację miałaś 14/15? Nie pamiętam dokładnie. Ja właśnie jakoś tak mialam i zakładam, że 2 tyg po owulację będzie okres

To nie Twoja winna
Pytam się a kogo ?
Czasem tak bywa .

Nie patrz na to w ten sposób, traumę trzeba przepracować. Jeden musi wszytsko przeanalizować i uwolnić się od odpowiedzialności. Drugi musi odpokutować, bo czuję się winny i do puki nie odkupi swoich ,,grzechów" nie poczuje ulgi. Inny potrzebuje tabletek żeby poczuć się lepiej, kolejny człowiek potrzebuje czasu. Inny będzie udawał, że się nic nie stało. I jeszcze wiele innych wariantów, bo co człowiek to inny sposób. Jedni obwiniają siebie, inni Boga, kolejni otoczenie. I nie ważne jaka jesteś osobą potrzebujesz znaleźć metodę i po to Ci bezstronny rozmówca który Cię nakieruje na metodę. Daj szansę specjaliście, chociaż kilka wizyt..

Od kiedy robicie owulaki? Od którego dnia cyklu? U mnie @trwa ale już chcę zaczać COS/Cokolwiek robić...
Jeśli jeszcze masz @, to bez sensu teraz cokolwiek robić. To czas aby psychicznie troche odpocząć od tego sikania na patyku itp. Dla mnie @ i kilka dni po niej to czas takiego psychicznego odpoczynku właśnie od testowania owulaków, od myślenia, że nie mogę pić i sikać 2h ito itd. Także odpocznij, bo potem będziesz robiła maraton z testami owu 😁

Ostatnia edycja:
To nie Twoja winna
Pytam się a kogo ?
Czasem tak bywa .

Idź do psychiatry, dobierze leki, wyciszysz się, zaczniesz lepiej spać. I terapia u terapeuty była by dobrym pomysłem moim zdaniem

reklama
Do góry