reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziś mam równy tydzień od transferu :) betę w klinice idę robić w poniedziałek :) poza tym kłuciem i ciągnięciem w brzuchu raczej nic się nie dzieje takiego. Rano mnie trochę muli ale to typowo po encortonie- od początku jego zażywania tak mam zanim jeszcze podeszłam do transferu. Tak to totalnie normalnie się czuję. Obstawiam, że przy becie powyżej 3 tys może coś konkretniejszego wjechać z objawów. Teraz to raczej wszystko skutki leków :)
U mnie objawy zaczęły się w 5+3 tc i aż do 14+3 rzygalam dalej niż widziałam 😂😂

reklama
Ja nie wiem jaki wolę 😀 ale lekarz przepisał cyclogest 400 i taki biorę.
Może się źle wyrazilam;), ja brałam 3x utrogestan bo ten brałam zawsze i nie miałam uczulenia. Lekarz w nowej klinice chciał dać cyklogest ale jak powiedzialam że brałam utro..to dał ten. Ale na moją prośbę pewnie mogę zmienić na cyclo...I chyba tak zrobię, żeby chociaż "coś" zmienić... zawsze to będzie trochę więcej. 2x na dzień bierzesz? I co jeszcze?

Może się źle wyrazilam;), ja brałam 3x utrogestan bo ten brałam zawsze i nie miałam uczulenia. Lekarz w nowej klinice chciał dać cyklogest ale jak powiedzialam że brałam utro..to dał ten. Ale na moją prośbę pewnie mogę zmienić na cyclo...I chyba tak zrobię, żeby chociaż "coś" zmienić... zawsze to będzie trochę więcej. 2x na dzień bierzesz? I co jeszcze?
Biorę 1 x dziennie (na noc) bo lekarz chce sprawdzić czy wystarczy aby podnieść progesteron do ponad 20. Za 4 dni badania i jak podniesie to zostaje 1x dziennie a jak nie podniesie to mam brać 2x dziennie. Nic więcej nie biorę.

J_baby kiedy masz transfer?
Dzis 9dc. Usg 12 i zdzwonię się z lekarzem. Chciałabym tym razem bez ovitrelle i wtedy owu wypada ok 16dc, wtedy 21 transfer, jakoś w połowie czerwca. Nie nastawiam się, bardziej idę bo trzeba wykorzystać ostatni zarodek i ewentualnie ogarnac się (suple cos) do września i podejść do procedury myślę, że już ostatniej. Został nam 4bb z 6doby. Myślę żeby zamienić utrogestan 3x 200 na cyclogest 2x400, a reszta bez zmian...

Dzis 9dc. Usg 12 i zdzwonię się z lekarzem. Chciałabym tym razem bez ovitrelle i wtedy owu wypada ok 16dc, wtedy 21 transfer, jakoś w połowie czerwca. Nie nastawiam się, bardziej idę bo trzeba wykorzystać ostatni zarodek i ewentualnie ogarnac się (suple cos) do września i podejść do procedury myślę, że już ostatniej. Został nam 4bb z 6doby. Myślę żeby zamienić utrogestan 3x 200 na cyclogest 2x400, a reszta bez zmian...
Ale to miałaś wcześniej problem z niskim progiem? Bo nie wydaje mi się żeby rodzaj progesteronu na coś więcej wpływał.

reklama
Hej. Miałam jutro zrobić test, ale naczytałam się jak dziewczynom 5/6 dpt wychodzą testy i nie wytrzymałam. Mam dziś 6 dpt 6 dniowy zarodek. 🥹🥹🥹🩷

Załączniki

• IMG_0219.jpeg
    IMG_0219.jpeg
    31,1 KB · Wyświetleń: 119
Do góry