reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dlaczego płaciłaś za usg, bo rozumiem, że korzystasz z refundacji?
Tak, ale robiłam u siebie w miescie. Do N.ovum nie jeżdżę specjalnie. Jutro mam.miec już z Luxme.du ale nie wiem czy uznają skierowanie (zlecenie usg). Druga sprawa mam też internistę, pewnie skończy się antybiotykiem albo czym. Wieczorem zdzwaniam się z moim...ale w tych okolicznościach dowalać sobie od sr encorton I progesteron od jutra, gdzie dziś jest masakra...To chyba.nie bardzo...;(

Tak, ale robiłam u siebie w miescie. Do N.ovum nie jeżdżę specjalnie. Jutro mam.miec już z Luxme.du ale nie wiem czy uznają skierowanie (zlecenie usg). Druga sprawa mam też internistę, pewnie skończy się antybiotykiem albo czym. Wieczorem zdzwaniam się z moim...ale w tych okolicznościach dowalać sobie od sr encorton I progesteron od jutra, gdzie dziś jest masakra...To chyba.nie bardzo...;(
To chyba lepiej odpuścić, bo gorączka chyba nie jest dobrym prorokiem, organizm wie co robi jak daje takie znaki, musisz odpocząć i wyzdrowieć

To chyba lepiej odpuścić, bo gorączka chyba nie jest dobrym prorokiem, organizm wie co robi jak daje takie znaki, musisz odpocząć i wyzdrowieć
Podejde w lipcu. Mój lekarz może mieć urlop bo coś mówił o 1 tygodniu ale to się okaże, najwyżej poda kto inny. Też czuje, że teraz to byłaby przesada, chyba że jutro obudzę się jak nowonarodzona. Dziś pod 39'C, nos zawalony.
Kurde już któryś raz po encortonie z 2-3 tyg mam zatoki...w maju brałam 10mg do transferu. Syn mnie zaraził ale i tak kiedyś w ogóle nie chorowałam na zatoki, a od ivf 2023 już któryś raz, i to właśnie po transferach z encortonem. Osłabiony uklad...
Dzięki Dziewczyny, już w głowie przełożyłam transfer ostatniego zarodka.
Później suple i wrzesień w razie czego ostatnie podejście. Taki plan.

Ja od początku ciąży brałam praktycznie już tylko folian. I to też w kratkę bo przez mdłości na myśl o połknięciu tabletki robiło mi się źle 🙈
Ja zaczęłam stosować suple z prenacaps multi 1 ( ma w składzie tylko aktywny folian bez dodatku kw. foliowego w postaci pteroilomonoglutaminowego) cholinę i magnez do tego osobo dokładam sobie w związku z niedoborami B12, Wit D oraz omegę w formie płynnej. Pozostałe suple, które bralam do ivf odstawiłam.
własnie przestałam brać, zostałampezy omega magnezie i folianie, zastanawialam się do czego mogłe wrocic. Ale najlepiej kupić
Coś ciążowego:) chyba ta prenacaps multi 1. Najbardziej przemawia do mnie:)

własnie przestałam brać, zostałampezy omega magnezie i folianie, zastanawialam się do czego mogłe wrocic. Ale najlepiej kupić
Coś ciążowego:) chyba ta prenacaps multi 1. Najbardziej przemawia do mnie:)
Na początku podobnie zrobiłam jak ty, a od jakos tygodnia właśnie już stwierdziłam, że przydałby mi się zestaw. Zwróć sobie tylko uwagę na to czy nie masz jakichś problemów z tarczycą, bo w tym zestawie jest jod. On ogólnie jest zalecany w pierwszym trymestrze ale coś kojarzę że przy niedoczynności lub nadczynności warto skonsultować z endokrynologiem suplementację.

reklama
Na początku podobnie zrobiłam jak ty, a od jakos tygodnia właśnie już stwierdziłam, że przydałby mi się zestaw. Zwróć sobie tylko uwagę na to czy nie masz jakichś problemów z tarczycą, bo w tym zestawie jest jod. On ogólnie jest zalecany w pierwszym trymestrze ale coś kojarzę że przy niedoczynności lub nadczynności warto skonsultować z endokrynologiem suplementację.
jest git, byłam po badaniach tarczycy u endokrynolog i przepisała mi jod. Także myślę że w moim przypadku na plus:)
Jak się czujesz?:)

Do góry