reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

W poniedziałek muszę powtórzyć proga, to wiadomka, że i betę zrobię (😂), a później przyrost w środę. Dla kliniki mam zrobić dopiero w piątek i poniedziałek, więc akurat będę mieć tydzień przyrostów. 🤪
Ja też pierwszą betę robiłam 6dpt . Trochę kłucia przed Tobą😁, ale wytrzymasz💪 melduj się oczywiście🙂

reklama
A miałaś badany poziom proga do transferu? Obstawiam, że pewnie masz niski i stąd plamienie.
Tak miałam ale nie mam pojęcia jaki wynik był bo położna mówiła że jak będzie niski to będą dzwonić w celu zwiększenia dawki a jak nie to znaczy okej. Także nie dzwonili.
To brać dalej ten progesteron? 🤔
Bo jak narazie to był jednorazowy epizod bo na bieliźnie brązowa plama ale przy podcieraniu czysto.

Tak miałam ale nie mam pojęcia jaki wynik był bo położna mówiła że jak będzie niski to będą dzwonić w celu zwiększenia dawki a jak nie to znaczy okej. Także nie dzwonili.
Bo jak narazie to był jednorazowy epizod bo na bieliźnie brązowa plama ale przy podcieraniu czysto.
To taka plama może być spowodowana po prostu tym, że sobie coś podrażniłaś wkładając globulkę.

Ja bym nadal brała. Jak jednorazowy epizod to może sobie podrażniłaś przy zakładaniu. Jedynie przy badaniu bety mimo wszystko zgłosiłabym to położnym, może profilaktycznie dołożą ci badanie proga do beta hcg.

Ja bym nadal brała. Jak jednorazowy epizod to może sobie podrażniłaś przy zakładaniu. Jedynie przy badaniu bety mimo wszystko zgłosiłabym to położnym, może profilaktycznie dołożą ci badanie proga do beta hcg.
Ja i tak na własną rękę robię betę dla kliniki bo nie opłaca mi się specjalnie jechać do kliniki zeby zbadać. Także robię u siebie na miejscu.
Czy jest sens wgl badać progesteron przy negatywnych testach ?

Bierz bierz. Ja pierwsza ciążę to mega plamiłam, wręcz krwawiłam i wszystko było ok. Później był krwiak i też krwawienia więc sporo ciąży było z plamieniami itd.

reklama
Ja po dzisiejszym dniu też mam dobre wieści, dzisiaj 29+1 i mała waży 1.300 kg i wszystko wygląda dobrze i zgodnie z normami 🥹 i pięknie nam dziś zapozowała. No i nie mam cukrzycy ciążowej, a uważałam to za wysoce prawdopodobne🙈
Lubimy takie wiadomości 😍 też byłam przekonana że wyjdzie cukrzyca, ale się udało także piona 🙈

Do góry