reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Przytoczę historię mojej znajomej która testowała w 11 dpo i ujrzała biel. Bardzo ją to podłamało ale stwierdziła, że zatestyje jeszcze za kilka dni. W 14 dpo ujrzała już dwie kreski a te dwie kreski niebawem skończą rok 😊
Nie mówię, że zawsze tak jest ale czasami naprawdę nie ma co testować zbyt wcześnie 😃
Wiem jak ciężko nieraz wytrwać ale same sobie robimy krzywdę 😅
No zdecydowanie, 8dpo to bardzo wcześnie, sikne jeszcze w czwartek albo już do tego piątku poczekam, co ma być to będzie 😃

reklama
Laski, do jutra mogę odetchnąć 🥹
Beta 13796,10 🥹🥹🥹
prog 31,17
poprzednio jak badałam miałam 42, więc trochę spadł, ale myślę, że to nie jest alarmujący wynik. TSH mi trochę skoczyło, bo jest 1.903, no i glukoza ledwo w normie, bo 90, a norma niby od 77 do 99. Ale to nic! Boże jak ja bym chciała, żeby jutro było coś widać na tym USG, to będzie 5+6. Przepraszam, że tak się tu dzielę z Wami tym wszystkim, mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe - ja po prostu czuję silną przynależność do naszej kreskowej ekipy. 🥹💖
Juhuuu🩷

Czyli co powinnam robić? Podpowiedz 🩷

Nic, ja uważam że bycie na diecie na zaś to głupota, bo można potem nie wyłapać prawdziwej cukrzycy ciążowej. W przypadku glukozy sen, stres itd. też ma znaczenie wiec być może stąd taki wyższy wynik.
Standardowo w połowie ciąży będziesz miała krzywą by sprawdzić jak Twój organizm radzi sobie z dużą ilością cukru ;)

Norma do 99 dotyczy zdrowych osób. Moje dziecko jak ma na czczo cukier 180, to jest fajnie. O 99 nie mam nawet co marzyć :(

reklama
Do góry