reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Niania, stawki 2025

Cześć:) nam pytanie do mam, które zdecydowały się na opiekę niani dla maluszka. Jakie są stawki w roku 2025? Chodzi o mniejszą miejscowość.
Niedługo wracam do pracy po urlopie macierzyńskim, serce pęka na myśl, że miałabym dać dziecko do żłobka i rozważam czy możemy sobie pozwolić na opiekę niani.

reklama
To zależy od regionu, zasad współpracy etc. Tu raczej nie znajdziesz odpowiedzi. Szukaj na lokalnych grupach na FB

Cześć:) nam pytanie do mam, które zdecydowały się na opiekę niani dla maluszka. Jakie są stawki w roku 2025? Chodzi o mniejszą miejscowość.
Niedługo wracam do pracy po urlopie macierzyńskim, serce pęka na myśl, że miałabym dać dziecko do żłobka i rozważam czy możemy sobie pozwolić na opiekę niani.
Ok. 40-45zł za godzinę.

W zeszłym roku płaciłam 30 zł/h ale poszukaj dobrego żłobka. Dziecko z innymi dziećmi inaczej się chowa i nie każdy żłobek jest taki zły. Ja jestem bardzo zadowolona i drugie też dam do żłobka.

W zeszłym roku płaciłam 30 zł/h ale poszukaj dobrego żłobka. Dziecko z innymi dziećmi inaczej się chowa i nie każdy żłobek jest taki zły. Ja jestem bardzo zadowolona i drugie też dam do żłobka.
Sorki, ale czemu ma szukać dobrego żłobka skoro chce mieć nianię?

Ja gdybym mogła też oddałabym do żłobka ale biorąc pod uwagę że dzieci w pierwszym roku dużo chorują to raczej zdecyduje się na nianie bo ani ja ani mąż nie będziemy w stanie brać tyle wolnego, dlatego u nas żłobek odpada - może autorka postu ma podobnie ?

Ja nie widzę wyższości żłobka nad nianią. Przedszkole, owszem, bo te dzieci już się ze sobą komunikują i bawią. Ale w żłobku one są za małe i od niani nauczą się więcej. W dodatku nie będą tak często chorować.

U nas 35-50 zł za godzinę, też mała miejscowość.

Moja córka chodziła do niani. Akurat tu gdzie mieszkam to jest to tak rozwiązane, że niania w swoim domu na pod opieką max 5 dzieci. Jest to państwowe. Gdybym miała drugie dziecko zdecydowanie dałabym do żłobka. Więc ja bardziej rozważała bym żłobek.

reklama
Ja gdybym mogła też oddałabym do żłobka ale biorąc pod uwagę że dzieci w pierwszym roku dużo chorują to raczej zdecyduje się na nianie bo ani ja ani mąż nie będziemy w stanie brać tyle wolnego, dlatego u nas żłobek odpada - może autorka postu ma podobnie ?
rozumiem, być może, napisałam tylko jak ja zrobiłam, miałam nianię i był w żłobku. Też jest kwestia pierwszego i drugiego dziecka, mój starszy ma niespełna 7 lat więc się nie muszę martwić ale mając np. 2 latka i bobasa to albo razem, albo kombinowałabym z opieką ze względu na choroby, przynajmniej na początku.

Do góry