reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opóźniona miesiączka

Cześć dziewczyny czy któraś z was była by w stanie mi pomóc określić w jakiej sytuacji się znajduje? Do brzegu ostatnią miesiączkę miałam 12.06.25, następną miałam dostać 13.07 lecz niestety się nie pojawiła. Owulacja według aplikacji wypadła na dzień 29.06. Obecnie jestem w 48d.cyklu a miesiączka spóźnia się 2 tyg. Dodam że mam nieregularne cykle (31-39d) Dzień przed teoretyczną miesiączką miałam lekkie plamienie, było ono czerwone ale mocno czerwone i w żadnym wypadku nie wyglądało jak implantacyjne. Mam ogromny lęk przez zajściem w ciążę i razem z partnerem staramy się jej uniknąć. Używany prezerwatyw wraz ze stosunkiem przerywanym, członek jest wyciągany z pochwy kiedy jest „już prawie” i wszystko odbywa się poza mną 😅 Bardzo uważamy i przy żadnym zbliżeniu prezerwatywa ani się nie uszkodziła ani nie pękła - nie raz nawet dla dodatkowej pewności jest ona dmuchana i wszystko jest w porządku🙈 Nie mam żadnych objawów ciążowych - nie mam odruchów wymiotnych, nie bolą mnie piersi czy nie odrzuca mnie od pokarmów. Jedyne z czym mam problem to wzdęty brzuch i ból jelit (mam podejrzenie pasożytów, czekam na wyniki badań z laboratorium) Śluz w ostanych dniach jest bardziej zauważalny, gęsty, przezroczysto-biały, mało lepki i rozciągliwy, jest go więcej aczkolwiek nie mam uczucia „mokrych majtek” 😂 W zasadzie to tyle co mnie niepokoi, myślicie że to opóźnienie spowodowane jest jakimiś zmianami hormonalnymi? czy to w ogóle możliwe aby jednak była to ciąża? Dajcie znać, z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc i odpowiedź ☺️

reklama
Okres spóźnia Ci się dwa tygodnie i pytasz tutaj czy to może być ciąża zamiast zrobić test?
Przy takim spóźnieniu powinnaś zapisać się do ginekologa na wizytę jak najszybciej.

Okres spóźnia Ci się dwa tygodnie i pytasz tutaj czy to może być ciąża zamiast zrobić test?
Przy takim spóźnieniu powinnaś zapisać się do ginekologa na wizytę jak najszybciej.
Zapomniałam dodać, robiłam test dwa razy i wyszedł negatywny, z porannego moczu, ostatni robiony był wczoraj z rana 🙂

Do góry