• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Macie jakieś sposoby na zawroty głowy po progesteronie? W weekend można było przeżyć, ale dzisiaj jak trzeba być w pracy jest ciężko 😵‍💫 Najgorzej jest po porannej dawce.

reklama
Dziewczyny, doktor zlecil mi biopsję endometrium z oceną komorek CD138 i Cd56, mam wykonać około 20 dc. Czy nie lepiej polaczyc to m od razu z histeroskopia? Doktor nie widzi sensu.
U mnie biopsja nie wykazała stanu zapalnego ale w czasie histero obraz endometrium według lekarza był podejrzany 🤡 i tak dostałam antybiotyki

Więc w sumie to ja nie wiem jaki sens ma biopsja w ciemno 🤡

Aha, doktor kazał mi zrobić biopsję około 20 dc, ale teraz czytam że histeroskopia powinna być wykonana zaraz po miesiączce i nie wiem czy to można połączyć razem...
Ja miałam teraz łączoną biopsję z histero właśnie ok. 20 DC - tak zalecił mi lekarz, któremu ufam 100%. Ale miałam też w ubiegłym roku robioną histeroskopię w pierwszej połowie cyklu.

Ogólnie warto zrobić oba badania naraz, bo histeroskopia pokaże też czy endometrium wygląda w porządku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry