Hej, byłam dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej. Na początku pobrali mi krew z palca i wynik wyniósł 90, po czym w wynikach z żyły po pierwszym pobraniu wyszło 100. Taka rozbieżność jest normalna? To moje pierwsze takie badanie i nie wiem co mam o tym myśleć
reklama
Nelka85
Fanka BB :)
Tak. Z palca może się bardzo różnic. Ważniejszy jest ten z żyłyHej, byłam dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej. Na początku pobrali mi krew z palca i wynik wyniósł 90, po czym w wynikach z żyły po pierwszym pobraniu wyszło 100. Taka rozbieżność jest normalna? To moje pierwsze takie badanie i nie wiem co mam o tym myśleć
Lady Loka
Ale mówisz o pobraniu z żyły przed wypiciem glukozy czy już po?Hej, byłam dzisiaj na badaniu krzywej cukrowej. Na początku pobrali mi krew z palca i wynik wyniósł 90, po czym w wynikach z żyły po pierwszym pobraniu wyszło 100. Taka rozbieżność jest normalna? To moje pierwsze takie badanie i nie wiem co mam o tym myśleć
Generalnie pomiar z żył jest bardziej wiarygodny niż ten z palca.
Przed wypiciem glukozyAle mówisz o pobraniu z żyły przed wypiciem glukozy czy już po?
Generalnie pomiar z żył jest bardziej wiarygodny niż ten z palca.
Po godzinie 189, a po dwóch 150A jakie masz pozostałe wyniki?
jasani
No to tutaj na bank jest cukrzyca bo dwa wyniki masz przekroczone. A trzeci na granicy.Po godzinie 189, a po dwóch 150
A czy stres mógł wpłynąć na wynik krzywej cukrowej? Do tej pory miałam wszystkie wyniki w normie, glukoza też zawsze w okolicy 90. Panicznie boję się igieł i strasznie przeżyłam to badanie, do tego stopnia, że dwa dni przed nim miałam problemy z jedzeniem i spaniem
Jak sobie pomyślę, że miałabym mierzyć cukier parę razy dziennie, ale podawać insulinę to mam dość…

reklama
Nelka85
Czasami wystarczy dieta. A można zakładać sensor i wymieniać co 2 tyg. Mierzy cukier cały czasA czy stres mógł wpłynąć na wynik krzywej cukrowej? Do tej pory miałam wszystkie wyniki w normie, glukoza też zawsze w okolicy 90. Panicznie boję się igieł i strasznie przeżyłam to badanie, do tego stopnia, że dwa dni przed nim miałam problemy z jedzeniem i spaniemJak sobie pomyślę, że miałabym mierzyć cukier parę razy dziennie, ale podawać insulinę to mam dość…