reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już TO, czy mam zwidy?

No właśnie nie mam jak jutro niestety, ale mam umówione badania na wtorek. Teraz jak tak czytam tutaj to sie zaczynam stresować, że beta niska, a juz widać pęcherzyk. Ciąża prawdopodobnie ma ok. między 2 a 3 tygodnie według lekarki, co sie zgadza z moimi dniami plodnymi
Zrób koniecznie progesteron

reklama
Ok, sorki, o tym zarodku źle przeczytałam. Ale niemożliwym jest, żeby przy takim poziomie bety było widać pęcherzyk ciążowy w macicy. Więc albo lekarka się pomyliła i widziała coś innego albo to pseudopęcherzyk, który pojawia się właśnie przy ciąży pozamacicznej. Normalny pęcherzyk ciążowy w macicy lekarz jest w stanie uwidocznić dopiero gdy beta jest w okolicy 1000. A ta lekarka wiedziała o tej becie, którą zbadałas?
Wiedziala, powiedziała ze to implementacyjne, ze według niej wszystko wygląda ok i wielkość pęcherzyka jest ok jak na to co wskazuje beta, nie jest pozamacicznie i zeby sie nie denerwować, we wtorek powtórzyć betę i za 2 tygodnie na usg dopochwowe znowu. Dodam, że byłam dzisiaj na wizycie w szpitalu położniczym, zeby jednak mieć większą pewność informacji.

Właśnie wyszłam od lekarza, pęcherzyk widoczny na usg jak sie tam dzielnie trzyma ścianki, zarodek jeszcze wielkości maku, więc niewidoczny, ale wszystko wydaje sie byc ok, pani doktor obstawia że to implantacyjne, nic pozamacicznie się nie jawi, więc we wtorek znowu beta, za 2 tygodnie usg i 3 września na wizytę, chyba ze coś sie bedzie działo wcześniej

A gdzie lekarze przyjmują w niedzielę, którzy wykonują usg w celu potwierdzenia ciąży jeszcze przed okresem?

reklama
Ale możesz nie byc niemiła? Bo jednak dla mnie to jest ogromny stres,myślałam ze to przyjazne środowisko, ale jak widać nie do końca...
Gdzie byłam nie miła?
Stwierdzam fakt że to co piszesz to nieprawda (dla mnie głupota)
Rozpowszechniasz nieprawdziwe informacje że przy becie 36 jest pęcherzyk.
Niestety może być to pseudo pęcherzyk.
Pęcherzyk ciążowy jest ueidoczniony od 1000 przy dobrym sprzęcie.
Możesz mieć ewentualnie pogrubione edometrium nic więcej!

Do góry