Tak lekarz kazał przyjść za 5 tyg bo jest dopiero 8 tydzień ciąży i teraz jest za wcześnie na pobieranie materiału do badaniaTo wynik z kolposkopii? Za 5 tygodni będą robić wycinki czy przyjdą wyniki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak lekarz kazał przyjść za 5 tyg bo jest dopiero 8 tydzień ciąży i teraz jest za wcześnie na pobieranie materiału do badaniaTo wynik z kolposkopii? Za 5 tygodni będą robić wycinki czy przyjdą wyniki?
Ale Ty wiesz że to co piszesz to aię kupy nie trzyma i jest totalnie niezrozumiałe?Nie jest dobrze duże zmiany dwie... wycinki dopiero za 5tyg. Do tego HPV 16 masakra
Mialam ten sam "problem,cin3 ,hpv16", miałam kolposkopie i po wyniku skierowanie do elektrokonizacji, wykonane 2 razy bo przy 1 cięciu okazało się że komórki zmienione pozostały w linii cięcia. Od tamtej pory (3lata) tylko kontrolne cytologie i jest ok. Z tym że ja w ciążę zaszłam dopiero po tym wszystkim więc nie wiem jaka jest procedura podczas ciąży ale mogę polecić klinikę która mnie "ogarnela". Saska Med w Warszawie dr.Kuzlik i Pani dr która tam pracuje i wykonuje kolposlopie ale nie pamiętam nazwiskaNie jest dobrze duże zmiany dwie... wycinki dopiero za 5tyg. Do tego HPV 16 masakra
Ile miałaś szyjki po konizacji? Ja mam ponad 2cm i prawie całą część pochwowa ścięta. Zastanawiam się czy ryzykowaćMialam ten sam "problem,cin3 ,hpv16", miałam kolposkopie i po wyniku skierowanie do elektrokonizacji, wykonane 2 razy bo przy 1 cięciu okazało się że komórki zmienione pozostały w linii cięcia. Od tamtej pory (3lata) tylko kontrolne cytologie i jest ok. Z tym że ja w ciążę zaszłam dopiero po tym wszystkim więc nie wiem jaka jest procedura podczas ciąży ale mogę polecić klinikę która mnie "ogarnela". Saska Med w Warszawie dr.Kuzlik i Pani dr która tam pracuje i wykonuje kolposlopie ale nie pamiętam nazwiska
A czy zmiany wchodzą do kanału szyjki? Co tam jest napisane dokładnie na wyniku? Ja myślę że wycinki potwierdza cin2/cin 3 ale pewnie konizacja będzie po porodzieTak lekarz kazał przyjść za 5 tyg bo jest dopiero 8 tydzień ciąży i teraz jest za wcześnie na pobieranie materiału do badania
Przepraszam aleAle Ty wiesz że to co piszesz to aię kupy nie trzyma i jest totalnie niezrozumiałe?
W sobotę pisałeś, że kazali Wam zrobić płynną cytologię. Potem nagle stwierdziłeś, że zrobiliście ją w czwartek, ok. Na wyniki czeka się 2-3 tygodnie, Ty twierdzisz, że po 4 dniach (w tym weekend) macie wyniki kolposkopii, ktorej nie robiliście.
Jeżeli chcesz, zeby ktoś Ci pomógł to musisz zacząć pisać normalnie, jasno i składnie, żeby ludzie nie musieli się domyślać, co Wy właściwie za badania robicie.
Nie nie wchodzą do kanału szyjkiA czy zmiany wchodzą do kanału szyjki? Co tam jest napisane dokładnie na wyniku? Ja myślę że wycinki potwierdza cin2/cin 3 ale pewnie konizacja będzie po porodzie
To bardzo dobra wiadomość. To myślę że na spokojnie. Cieszcie się ciąża a po porodzie zrobią konizacje i zmiana zostanie usunięta. Później tylko częstsze cytologię trzeba robić co pół rokuPrzepraszam ale
Nie nie wchodzą do kanału szyjki
A wycinki były pobierane?Mialam ten sam "problem,cin3 ,hpv16", miałam kolposkopie i po wyniku skierowanie do elektrokonizacji, wykonane 2 razy bo przy 1 cięciu okazało się że komórki zmienione pozostały w linii cięcia. Od tamtej pory (3lata) tylko kontrolne cytologie i jest ok. Z tym że ja w ciążę zaszłam dopiero po tym wszystkim więc nie wiem jaka jest procedura podczas ciąży ale mogę polecić klinikę która mnie "ogarnela". Saska Med w Warszawie dr.Kuzlik i Pani dr która tam pracuje i wykonuje kolposlopie ale nie pamiętam nazwiska
Bardzo się obawiam bo na zdjęciach źle to wygląda a i ten hpv 16 mnie dobija. Martwię się czytam pogrążam ehhhTo bardzo dobra wiadomość. To myślę że na spokojnie. Cieszcie się ciąża a po porodzie zrobią konizacje i zmiana zostanie usunięta. Później tylko częstsze cytologię trzeba robić co pół roku
Ja wiem co przeżywacie ale naprawdę to jest zmiana tylko na szyjce w miejscu. Wytkną i będzie dobrzeBardzo się obawiam bo na zdjęciach źle to wygląda a i ten hpv 16 mnie dobija. Martwię się czytam pogrążam ehhh