Karo_lina129
Aktywna w BB
To Ty już jesteś weterankaNo tak też sobie mówię, ja pierwsze urodziłam w wieku 20teraz najmłodsze w wieku 36.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To Ty już jesteś weterankaNo tak też sobie mówię, ja pierwsze urodziłam w wieku 20teraz najmłodsze w wieku 36.
Taaak, teraz 6 bobas, w sumie dwa ostatnie to poronienia i stwierdziłam, że jak teraz by się nie udało to koniec starań.To Ty już jesteś weteranka![]()
Zastanawiałyście się już nad jakimiś badaniami jak nifty pro ?
Na 100% amnio.Myślałam, ale ja wiem ze na 90% będę miała amniopunkcję a to jedyne badanie któremu ufam, więc chyba odpuszczę.
A ja od miesiąca 40Ja mam za miesiąc 40![]()
Pierwsze w wieku 37, drugie w wieku 39 i teraz trzecie.40 to teraz nowa 30
Moja mama drugie dziecko rodziła w wieku 38 lat i tym sposobem mam 16 lat młodszego brata![]()
Nie no myślę że terapeuta się dostosujeIdę dziś na pierwszą terapię po tym jak dowiedziałam się o ciąży. Mam lekkiego stresa że Pan Terapeuta będzie chciał zakończyć spotkania bo na coś innego się umawialiśmy, mieliśmy inne cele a nie damy rady ich teraz zrealizować, jednak ja nadal potrzebuje wsparcia w tej całej ciążowej nerwówce i emocjachten dzisiejszy stres wpływa bardzo na objawy, wróciła bieguna i znowu mi niedobrze
![]()
Oczywiście może być inaczej, u mnie moja terapeutka powiedziała, że w trakcie ciąży terapię prowadzi się zupełnie inaczej, i że skupimy się na technikach relaksacyjnych i oddechowych, i rozmowie na bieżące tematy, ale że będzie to coś innego niż miałyśmy na "zwykłej" terapii, bo unika się wywoływania większych emocji i poruszania traumatycznych doświadczeń. Plus, że żeby się ze mną widzieć potrzebuje pisemnej zgody na terapię od lekarza prowadzącegoIdę dziś na pierwszą terapię po tym jak dowiedziałam się o ciąży. Mam lekkiego stresa że Pan Terapeuta będzie chciał zakończyć spotkania bo na coś innego się umawialiśmy, mieliśmy inne cele a nie damy rady ich teraz zrealizować, jednak ja nadal potrzebuje wsparcia w tej całej ciążowej nerwówce i emocjachten dzisiejszy stres wpływa bardzo na objawy, wróciła bieguna i znowu mi niedobrze
![]()
A który to tydzień ?Ja po wizycie.Jest pęcherzyk ciążowy 5,8mm w macicy.Także ginka zadowolona a ja szczęśliwa☺.Aby do następnej wizyty.A,jeśli chodzi o wiek to równierz 40 od czerwca![]()
4t2dzA który to tydzień ?![]()
No jestem ciekawa czy mój terapeuta to udźwignie. Potrzebuje rozmowy i wsparcia a nie wyobrażam sobie teraz szukać kogoś nowegoOczywiście może być inaczej, u mnie moja terapeutka powiedziała, że w trakcie ciąży terapię prowadzi się zupełnie inaczej, i że skupimy się na technikach relaksacyjnych i oddechowych, i rozmowie na bieżące tematy, ale że będzie to coś innego niż miałyśmy na "zwykłej" terapii, bo unika się wywoływania większych emocji i poruszania traumatycznych doświadczeń. Plus, że żeby się ze mną widzieć potrzebuje pisemnej zgody na terapię od lekarza prowadzącegoMi taki rodzaj spotkań teraz odpowiada i wydaje się sensowny, więc nie dopytywałam czy to jej preferencje czy jakiś standard terapeutyczny.