reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Zastanawiałyście się już nad jakimiś badaniami jak nifty pro ?
Myślałam, ale ja wiem ze na 90% będę miała amniopunkcję a to jedyne badanie któremu ufam, więc chyba odpuszczę.
Na 100% amnio.
Pomijając wiek to moja starsza córka ma wadę genetyczną i jej nipt by żaden nie wykrył. Więc kasa w błoto a to i tak dalej statystyka.
Miałam amnio przy obu i teraz też będzie.
Ja mam za miesiąc 40 😄😁
A ja od miesiąca 40 😆
40 to teraz nowa 30 :p
Moja mama drugie dziecko rodziła w wieku 38 lat i tym sposobem mam 16 lat młodszego brata :D
Pierwsze w wieku 37, drugie w wieku 39 i teraz trzecie.
My się bardzo długo staraliśmy o pierwsze

Idę dziś na pierwszą terapię po tym jak dowiedziałam się o ciąży. Mam lekkiego stresa że Pan Terapeuta będzie chciał zakończyć spotkania bo na coś innego się umawialiśmy, mieliśmy inne cele a nie damy rady ich teraz zrealizować, jednak ja nadal potrzebuje wsparcia w tej całej ciążowej nerwówce i emocjach :( ten dzisiejszy stres wpływa bardzo na objawy, wróciła bieguna i znowu mi niedobrze😬

Idę dziś na pierwszą terapię po tym jak dowiedziałam się o ciąży. Mam lekkiego stresa że Pan Terapeuta będzie chciał zakończyć spotkania bo na coś innego się umawialiśmy, mieliśmy inne cele a nie damy rady ich teraz zrealizować, jednak ja nadal potrzebuje wsparcia w tej całej ciążowej nerwówce i emocjach :( ten dzisiejszy stres wpływa bardzo na objawy, wróciła bieguna i znowu mi niedobrze😬
Nie no myślę że terapeuta się dostosuje :)
Wiadomo że cele się trochę zmieniają.
Ja natomiast dziś mialam pierwsze odruchy wymiotne i miałam rozkmine czy to przez stres czy może pojawiają się objawy (zazwyczaj przy stresie takich nie mam :p ) ale potrwało to na głodniaka przez pół h jakies 3 razy i później zjadlam śniadanie normalnie. Więc nie wiem :D Wam te mdłości przechodzą też tak ?

Oczywiście może być inaczej, u mnie moja terapeutka powiedziała, że w trakcie ciąży terapię prowadzi się zupełnie inaczej, i że skupimy się na technikach relaksacyjnych i oddechowych, i rozmowie na bieżące tematy, ale że będzie to coś innego niż miałyśmy na "zwykłej" terapii, bo unika się wywoływania większych emocji i poruszania traumatycznych doświadczeń. Plus, że żeby się ze mną widzieć potrzebuje pisemnej zgody na terapię od lekarza prowadzącego :) Mi taki rodzaj spotkań teraz odpowiada i wydaje się sensowny, więc nie dopytywałam czy to jej preferencje czy jakiś standard terapeutyczny.

reklama
Oczywiście może być inaczej, u mnie moja terapeutka powiedziała, że w trakcie ciąży terapię prowadzi się zupełnie inaczej, i że skupimy się na technikach relaksacyjnych i oddechowych, i rozmowie na bieżące tematy, ale że będzie to coś innego niż miałyśmy na "zwykłej" terapii, bo unika się wywoływania większych emocji i poruszania traumatycznych doświadczeń. Plus, że żeby się ze mną widzieć potrzebuje pisemnej zgody na terapię od lekarza prowadzącego :) Mi taki rodzaj spotkań teraz odpowiada i wydaje się sensowny, więc nie dopytywałam czy to jej preferencje czy jakiś standard terapeutyczny.
No jestem ciekawa czy mój terapeuta to udźwignie. Potrzebuje rozmowy i wsparcia a nie wyobrażam sobie teraz szukać kogoś nowego

Do góry