reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Cześć dziewczyny, witam się z terminem na początek kwietnia, ale nie byłam jeszcze u lekarza, mam wizytę 18.08, więc zobaczę co tam słychać. Nie robiłam żadnych badań, ale dwie kreski sa niezmiennie i okresu brak juz 3 tydzień. Mam prawie 38 lat i synka 4-letniego. Ciąża nie była planowana, także mam mętlik myśli. Dużo obaw, chociaż znając mnie nawet gdyby była planowana tak samo byłabym skołowana. Martwię sie jak to bedzie z dwójką, bo nie bylam nanto mentalnie nastawiona. Gdzieś tam byly mysli o drugim dziecku, ale 1.07 zaczęłam nowa pracę i nie planowałam teraz. Także przedemna jeszcze stresujące rozmowy w pracy. Ale na razie jestem jeszcze na wakacjach, a w przyszłym tygodniu zobacze co powie lekarz. Wiek też już mam taki, że mam różne obawy, jak to się potoczy.
Witaj, a ostatni okres kiedy był? 😁 To zaraz termin wyliczymy, co do wieku jest tu nas więcej, będzie dobrze 😊
Dzień dobry! Z dużym lękiem, ale dołączam i ja, bo co będzie to będzie, ale póki jestem w ciąży, to chcę się nią cieszyć :)
Termin wychodzi mi na 24 kwietnia.
Moje wyniki:
12.08
Progesteron 20
Beta 24,20
14.08
Progesteron 43,20
Beta 59,50
Gacie mam pełne, może nie tak jak @white_lotus ale jednak 😁
To moja 4 ciąża (i w maju biochem, ale nie liczę go, bo tam wartości były naprawdę minimalne) a w domu mam 3-letniego synka.
I wiecie co? Tak jakoś podczytywałam ten wątek prawie od początku, więc to musi być dobry znak :)
No w końcu 😄😍

reklama
Myślicie że wypada tej pani dr powiedzieć że mam już wybranego lekarza prowadzącego a u niech chciałabym sprawdzić czy ta ciąża jest i czy jest na tym etapie okej?

I w ogóle naszedł mnie jakiś wielki lęk i płakać mi się chce, piersi przestały mnie boleć i zrobiły się z nich flaczki więc od razu schiza że psychiatra miał rację i znajdę się w tych 25%. 🤦🏼‍♀️🥲 lęk że nie ma po co dziś iść bo pewnie nic tam nie ma. Czy każda wizyta u lekarza będzie taka stresująca?

I w ogóle naszedł mnie jakiś wielki lęk i płakać mi się chce, piersi przestały mnie boleć i zrobiły się z nich flaczki więc od razu schiza że psychiatra miał rację i znajdę się w tych 25%. 🤦🏼‍♀️🥲 lęk że nie ma po co dziś iść bo pewnie nic tam nie ma. Czy każda wizyta u lekarza będzie taka stresująca?
Ja po wizycie serduszkowej trochę się uspokoiłam i później między wizytami już tak nie przeżywałam, ale tak ok 2 dni przed każdą wizytą już się znowu zaczynała nerwówka. Ale jednak te 12 tygodni to jest dla wielu taka magiczna granica, więc mam nadzieję, że każda z nas wtedy poczuje większy spokój

reklama
Ja po wizycie serduszkowej trochę się uspokoiłam i później między wizytami już tak nie przeżywałam, ale tak ok 2 dni przed każdą wizytą już się znowu zaczynała nerwówka. Ale jednak te 12 tygodni to jest dla wielu taka magiczna granica, więc mam nadzieję, że każda z nas wtedy poczuje większy spokój
No ja liczę na to że dźwięk serduszka da mi jakieś ukojenie w tym wszystkim :(

Do góry