reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy ten test jest pozytywny ?

Cześć, robiłam test ciążowy i nie wiem czy on jest pozytywny .

1000002334.jpg

reklama
Ja jak robiłam pierwszy test to w moim przypadku było widać jasną drugą kreskę, a na drugi dzień była już ciemne kreski. A u Ciebie niestety nic nie widać.
A kiedy była spodziewana ostatnia miesiączka?

Ja jak robiłam pierwszy test to w moim przypadku było widać jasną drugą kreskę, a na drugi dzień była już ciemne kreski. A u Ciebie niestety nic nie widać.
A kiedy była spodziewana ostatnia miesiączka?
Miesiączka powinna być 21.07 się nie pojawiła do tej pory mam 28dniowe cykle , 28.07 zrobiłam betę i wykluczyła ciążę , dodam ,że cały czas się z partnerem nie zabezpieczamy odkąd właśnie miesiączki nie mam . Byłam 12.08 u ginekologa zleciła na drugi dzień betę ,bo jak powiedziała że zapłodnienie mogło dojść później . Ale dopiero o wynikach dowiem się w poniedziałek 18.08 wtedy mam kolejna wizytę .
A test robiłam w czwartek 14.08 i wypatrzyłam jakiś cień cienia , ale jednak sobie uroilam .

Miesiączka powinna być 21.07 się nie pojawiła do tej pory mam 28dniowe cykle , 28.07 zrobiłam betę i wykluczyła ciążę , dodam ,że cały czas się z partnerem nie zabezpieczamy odkąd właśnie miesiączki nie mam . Byłam 12.08 u ginekologa zleciła na drugi dzień betę ,bo jak powiedziała że zapłodnienie mogło dojść później . Ale dopiero o wynikach dowiem się w poniedziałek 18.08 wtedy mam kolejna wizytę .
A test robiłam w czwartek 14.08 i wypatrzyłam jakiś cień cienia , ale jednak sobie uroilam .
A mieszkasz w Polsce?

reklama
No to powinnaś wyniki tej bety juz dawno mieć. Czekanie tydzień na wynik bety to głupota. Ja bym poszła do tego lekarza w poniedziałek, ale bym się nie przywiązywała, bo lekarz, który czeka miesiąc i jedynie zleca betę to tak no średnio rokuje.
Powinien Ci na USG sprawdzić co tam się dzieje, nawet jeżeli nie ma pęcherzyka to by widzial choćby grubośc endometrium czy stan jajników.

Do góry