reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Hej :)
Ja dziś czuję sie dobrze, to ogromna ulga nie czuć cały czas mdłości i w końcu się wysypiam od paru dni. Nie wiem czy też magnez na to może nie wpłynął, bo od 3 dni go biorę, ale jestem bardziej do życia i jest mi z tym lepiej :)
Ja badania krwi mam dopiero 29.08, a kolejną wizytę 02.09. Obawiam się trochę anemii, bo mam z nią problem nawet poza ciążami i niedawno nawet skończyłam leczenie, więc pewnie to będzie moją największą bolączką.
Co do badań i wyników także jestem z tych, co interpretują tylko te badania które znam a z resztą będę czekać na lekarza.
Mi też apetyt wzrósł i zauważyłam, że lepiej jak częściej zjem ale mniej, to wtedy nie męczą mnie mdłości. I też mam ochotę na zdrowsze jedzonko, typu owoce, warzywa itd, choć czasem smaczek na maczka też się włączy. Mąż się śmiał, że miał nadzieję, że będę mieć smaki na fast foody i słodycze, to razem będziemy grzeszyć, a tu lipa 😄 Ale wyjdzie to i mi i jemu na zdrowie.
A jutro jedziemy za zakupy szkolne, ale na razie bez chłopców, bo kupimy im zeszyty i inne przybory przy których nie są potrzebni nam. A w przyszłym tygodniu reszta zakupów już z nimi, bo muszą ciuchy i buty przymierzyć, plecak wybrać itd. Ogólnie nie cierpię z nimi zakupów, no ale trzeba przeżyć 🫣

reklama
Oj mnie też to czeka....I krew na pappe musze podjechać już pobrac, ale to w następnym tygodniu pod koniec.

Tak, jem srednio co 30 min coś...a śniadanie to od razu jak wstanę muszę 😒

Ja identycznie, jak bułka to z pomidorem i ogórkiem, jakieś soki że świeżych warzyw, owoce...kompletnie od mięsa i wędlin mnie odrzuciło...
To ja mam zupełnie odwrotnie jak w poprzedniej ciąży, bo wtedy kusiło mnie słodkie, owoce, jakieś niezdrowe rzeczy. A teraz ciągle chce mi się mięsa 😬 I ostrego. Ostatnio musiałam zjeść burgera jalapeno. A nad pierogami z mięsem to aż się trzęsłam 🤣

Ja mam chyba szczęście, bo serio moje objawy są naprawdę delikatne. Mdłości czasami złapią takie konkretne, ale to tak z raz dziennie a poza tym lajcik. Jedynie zmęczenie jest coraz mocniejsze i czasami tak mnie zetnie w środku dnia, że się boję, żebym nie zasnęła na siedząco.
A ja dziś po pierwszym zastrzyku. Muszę się na nowo przyzwyczaić, bo trochę bolało 😬

Ja dziś czuję sie dobrze, to ogromna ulga nie czuć cały czas mdłości i w końcu się wysypiam od paru dni. Nie wiem czy też magnez na to może nie wpłynął, bo od 3 dni go biorę, ale jestem bardziej do życia i jest mi z tym lepiej :)
Ja badania krwi mam dopiero 29.08, a kolejną wizytę 02.09. Obawiam się trochę anemii, bo mam z nią problem nawet poza ciążami i niedawno nawet skończyłam leczenie, więc pewnie to będzie moją największą bolączką.
Co do badań i wyników także jestem z tych, co interpretują tylko te badania które znam a z resztą będę czekać na lekarza.
Mi też apetyt wzrósł i zauważyłam, że lepiej jak częściej zjem ale mniej, to wtedy nie męczą mnie mdłości. I też mam ochotę na zdrowsze jedzonko, typu owoce, warzywa itd, choć czasem smaczek na maczka też się włączy. Mąż się śmiał, że miał nadzieję, że będę mieć smaki na fast foody i słodycze, to razem będziemy grzeszyć, a tu lipa 😄 Ale wyjdzie to i mi i jemu na zdrowie.
A jutro jedziemy za zakupy szkolne, ale na razie bez chłopców, bo kupimy im zeszyty i inne przybory przy których nie są potrzebni nam. A w przyszłym tygodniu reszta zakupów już z nimi, bo muszą ciuchy i buty przymierzyć, plecak wybrać itd. Ogólnie nie cierpię z nimi zakupów, no ale trzeba przeżyć 🫣
My też etap wyprawki, o ile starsze sami ogataniaja to córka zaczyna 1 kasę sportowa 🥹 przeżywam jakby to pierwsze dziecko było 😄

Ja odpukać wczoraj i dziś jakaś zmiana, lepiej mi z mdlosciami ale za to wieczorem miałam maraton wymiotów, wieczorami mi tak jakoś najgorzej, ale wróciła jakaś energia większą...
Szczerze wolę 3 razy zwymiotować jak mieć całe dnie mdlosci 😒

Ja tak mam, moze nie non stop ale tak co 3h musze zjesc bo inaczej robi mi sie strasznie niedobrze. I rano tez musze szybko zjesc śniadanie. Ja w 1 ciazy nie mialam az tak, ale z tego co pamietam, tez przez chwile cos takiego sie u mnie pojawilo. Ale potem przeszlo. Zobaczymy jak teraz.. tym tempem to chyba zaraz bede jak beczka. Ale no nie da sie nie jesc bo tak mi sie zaraz robi slabo I niedobrze. Przy czym totalnie mnie odrzuciko od tzw niedrowego jedzenia. Mam ochote na wszystkie takie lekkie rzeczy, owoce, salatki 😁
Co 3 godziny to całkiem dobrze, jedz, bobas potrzebuje 😄

Moźe sobie musze dodac magnez, chociaz nie wiem czy to pomoze na spanie. Ja pikole to spanie to moja najwièksza udreka. Ja normalnie jestem strasznym spiochem, a w 1 ciazy od polowy 7x siku w nocy i pobudki, bo brzuch sie rusza, kreci boli, a potem bobas niespiacy, budzacy sie o 4 rano na zabawę I do tego ja z jakas moze hormonalną bezsennoscia po porodzie, gdzie jak on juz nawet zasnal to ja oczy jak zapałki. Myslalam ze zejdę. A tu jeszcze sie dobrze ciaza nie zaczęła a ja juz sie budze 3x siku albo jakis szmer.. w 1 ciazy to przynajmniej bylo pozniej. Mam nadzieję ze to moze jakos minie bo 9 miesięcy tak plus potem 2 lata to sie odbije na mnie jak nic 🤪😵‍💫

reklama
Do góry