reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Mój mąż za to oszalał, już stworzył excela i zapisał wszystko co musimy kupić, pododawał do ulubionych na allegro książki o dzieciach, mówi że musi spisać moje wszystkie wyniki badań. Pokój wymierzył, mówi że do końca roku chce wszystko kupić i aby pokój był wykończony. Najlepiej to już by wyrzucił moje biurko z tego pokoju i ogarniał….
Mój mi dziś powiedział, że przeczytał chyba cały internet artykułów o samopoczuciu kobiety w ciąży 😅 bo się martwi....stwierdził że nie pamięta aby tak było że starszakami, ja mówię no Ty może nie, ja za to doskonale 😒😏

reklama
A jeszcze zapytam, na zwykłej wizycie nie masz usg?
Bo ja kiedyś, ale to lata temu chodziłam do lekarza na nfz i on mi na usg dawal osobne skierowanie bo tego usg nie miał...w każdym razie prenatalne najwcześniej to jakbyś miała 11+0.

Tak, ten lekarz nie ma USG na wizycie... Jednak ostatecznie wyszło na dobre, bo moja przychodnia ma umowę z prywatną kliniką nieopodal, która robi je pacjentkom ze skierowaniem za darmo na NFZ. Cudowny lekarz od USG, w internecie ma wspaniałe opinie, świetny gabinet... Niebo a ziemia NFZ i to co i niego mam 😊 Sprawdzałam i kosztuje to u nich 500-600 zł. Więc nie narzekam na ten dziwny układ z USG akurat, ale lekarza prowadzącego i tak chcę zmienić.

Mój mąż za to oszalał, już stworzył excela i zapisał wszystko co musimy kupić, pododawał do ulubionych na allegro książki o dzieciach, mówi że musi spisać moje wszystkie wyniki badań. Pokój wymierzył, mówi że do końca roku chce wszystko kupić i aby pokój był wykończony. Najlepiej to już by wyrzucił moje biurko z tego pokoju i ogarniał….
Mój tak samo, od razu jak wróciliśmy z wakacji to zaczął remont, jeden pokój od podstaw 🥲 miał powiedziane że do STYCZNIA ma się wyrobić. 😬

Ale stary mnie wkurzył. Leży i mówi “boże, ty będziesz na WOLNYM do kwietnia 2027, co ty będziesz tyle czasu robić? Może znajdź sobie jakieś zajęcie i kasę zarobisz”
Jak to co będzie robić? Najpierw kuźwa tworzyć człowieka a potem starać się żeby ten mały człowiek przeżył. 🥲
XD no tak bo to urlop...pamiętam jak wróciłam do pracy na etat w 8 miesiącu życia córki (dzieliliśmy z mężem rodzicielski) i ten czil i odpoczynek w robocie. No ale mój egzemplarz nie był fanem spania, pewnie są łatwiejsze w obsłudze bobasy.

Od razu kojarzy mi się z Kusym z Rancza 🤣

Tak, ten lekarz nie ma USG na wizycie... Jednak ostatecznie wyszło na dobre, bo moja przychodnia ma umowę z prywatną kliniką nieopodal, która robi je pacjentkom ze skierowaniem za darmo na NFZ. Cudowny lekarz od USG, w internecie ma wspaniałe opinie, świetny gabinet... Niebo a ziemia NFZ i to co i niego mam 😊 Sprawdzałam i kosztuje to u nich 500-600 zł. Więc nie narzekam na ten dziwny układ z USG akurat, ale lekarza prowadzącego i tak chcę zmienić.
A no to pewnie dlatego, masz wizytę i poprostu skierowanie na usg gdzieś indziej, ale zapytaj o to prenatalne bo na pewno warto się umówić wcześniej, ja np dzwoniłam po 8 tyg i muszę przyjść w 12+0 bo potem tego lekarza nie ma, jest na urlopie, a wolałabym ciut później, no ale trudno.

A no to pewnie dlatego, masz wizytę i poprostu skierowanie na usg gdzieś indziej, ale zapytaj o to prenatalne bo na pewno warto się umówić wcześniej, ja np dzwoniłam po 8 tyg i muszę przyjść w 12+0 bo potem tego lekarza nie ma, jest na urlopie, a wolałabym ciut później, no ale trudno.
Mi moja powiedziała że o prenatalnych będziemy rozmawiać dopiero za 2 tygodnie ze względu na to że ciąża jest młodsza. Wystawiła mi skierowanie, ale nawet nie wiem kiedy się umówić, za 2 tygodnie powinnam być 9+3 według OM więc to chyba ostatni dzwonek żeby się umówić na NFZ 😬

Mi moja powiedziała że o prenatalnych będziemy rozmawiać dopiero za 2 tygodnie ze względu na to że ciąża jest młodsza. Wystawiła mi skierowanie, ale nawet nie wiem kiedy się umówić, za 2 tygodnie powinnam być 9+3 według OM więc to chyba ostatni dzwonek żeby się umówić na NFZ 😬
Jak masz już skierowanie to dzwoń! Pani się Ciebie zapyta w rejestracji w którym tyg jesteś i Ci wyliczy 😊

reklama

Tak, w piątek zapytam nowego lekarza i chcę z nim już rozplanować harmonogram wszystkiego na wrzesień 💪🏻

Do góry