reklama
Nelka85
Fanka BB :)
W pierwszej ciąży samą dietę o niskim IG miałam i wystarczyło.Kurcze no to pewnie mi wyjdziewiedziałam że za spokojnie nie może być;d ciekawe czy dieta sama wystarczy czy potrzebna będzie insulina ehh przeraża mnie to trochę bo nigdy nie miałam styczności a na igly patrzyć nie mogę
![]()
W drugiej na początku dieta a na samym końcu insulina dopiero
Super, że dwa serduszka, już sie trochę oswoilaś? Powiem Ci, ze ostatnio widziałam super filmik jak babka wiązała chuste do noszenia dzieci dla bliźniaków. Mega fajnie to wyszło, miala dzieci po dwóch bokach, ręce wolne. Ja używałam chust i nosideł w pierwszej ciąży, sa super, ale ja dla jednego dziecia. Nawet nie wiedziałam, ze mozna tak fajnie na dwójkęByłam na wizycie w luxmedzie, męża pani nie wpuściła, od razu mi powiedziała że Luxmed nie prowadzi ciąży bliźniaczej więc mam sobie znaleźć kogoś innego. Póki co są dwa serduszka, ale mi nic nie pokazała xd jedynie potem kilka zdjęć z usg dostałam ale ogólnie jestem zdegustowana tą wizytą. Ale powiedziała, że wystawi mi wszystkie skierowania na badania krwi
Ja mam luxmed, ale kończy sie to tak, ze do pediatry jeżdżę prywatnie, bo nigdy nie mam terminu na już, a z chorobą sobie nie poczekam, a nawet na jakies bilanse i dzieci zdrowe to złapać tego samego lekarza graniczy z cudem. To sam jak mialam jakies leczenie dla siebie u specjalistów jak okulista czy dermatolog. W ciąży nawet nie próbuję. Biorę tam tylko skierowania na czacie na badania, a chodzę do mojej ginki prywatnie.Ja właśnie też mam problemy z luxmed od ostatniej wizyty. Trafiłam na spoko lekarza i to była pierwsza wizyta z tytułem „prowadzenie ciąży” powiedział że spoko i że zaprasza na kontrolę za 2 tyg, to posprawdzamy, pomierzymy żeby nam nic nie umknęło. Polecił mi jeszcze nifty w prywatnej swojej klinice, wspominałam o alt że wyszło za wysokie to powiedział że pogadamy o tym za 2 tyg na wizycie.
Wróciłam do domu, sprawdzałam że 100 razy cały czas 0 terminów do tego lekarza, ani za 1,5 tyg ani 2 tyg ani za 3 tyg. Zadzwoniłam na infolinię i pytam co mam w takiej sytuacji zrobić, pani powiedziała że jak zaczal moja ciąże prowadzić i mam zalecenia że kontrola za 2 tyg to ona wyśle specjalny request do lekarza aby wystawił dla mnie termin i mnie zapiszą w ciągu 2 dni roboczych będzie info w apce i ktoś do mnie będzie dzwonił z infolinii. No i myślę sobie no okej. To było we wtorek o 10, oczywiście w systemie nie mam poki co nic i nikt nie dzwonił. Wizytę planowo powinnam mieć 08.09. Sprawdzam dalej terminy i nic.
We wtorek zadałam też lekarzowi na czacie pytanie o podwyższona glukozę i czy jakieś badania mam wykonać i też cisza… także ten luxmed to już schodzi na psy. Teraz nie wiem czy czekać dalej czy już szukać kogoś innego, czy iść do tego typa prywatnie, ale wizyta u niego 4 stówy więc jak mam już luxmed to wolałabym wykorzystać póki się da.
Ja tak miałam teraz (8.5) i w poprzedniej ciazy tez czasem. Powiedziała mi ginka, że w ciąży moze być, olała.Przyszły mi właśnie wyniki moczu i mam PH 9. Gdzie norma to 5.0-7.5
Czy któraś z Was tak miała?
niezapominajka876
Powiem wam że do 15 funkcjonowałam super a teraz tak mnie ścięło
ciężko mi się myśli, oczy na zapałki
ja nie uznaję spania w dzień wiec walczę

niezapominajka876
No ja też zamierzam brać skierowania na badania i tyle. Może później pochodzę na usg jak już będę spokojna, teraz za dużo stresu kosztują mnie te ich złe sprzęty i różni lekarzeSuper, że dwa serduszka, już sie trochę oswoilaś? Powiem Ci, ze ostatnio widziałam super filmik jak babka wiązała chuste do noszenia dzieci dla bliźniaków. Mega fajnie to wyszło, miala dzieci po dwóch bokach, ręce wolne. Ja używałam chust i nosideł w pierwszej ciąży, sa super, ale ja dla jednego dziecia. Nawet nie wiedziałam, ze mozna tak fajnie na dwójkę
Ja mam luxmed, ale kończy sie to tak, ze do pediatry jeżdżę prywatnie, bo nigdy nie mam terminu na już, a z chorobą sobie nie poczekam, a nawet na jakies bilanse i dzieci zdrowe to złapać tego samego lekarza graniczy z cudem. To sam jak mialam jakies leczenie dla siebie u specjalistów jak okulista czy dermatolog. W ciąży nawet nie próbuję. Biorę tam tylko skierowania na czacie na badania, a chodzę do mojej ginki prywatnie.
Ja tak miałam teraz (8.5) i w poprzedniej ciazy tez czasem. Powiedziała mi ginka, że w ciąży moze być, olała.

No ja dzis slabo się czuje od rana, a jeszcze zabrałam dzieci o 15 i czekam na placu zabaw bo na 16 są zaproszeni na urodziny w pracyPowiem wam że do 15 funkcjonowałam super a teraz tak mnie ścięłociężko mi się myśli, oczy na zapałki
ja nie uznaję spania w dzień wiec walczę

Mam nadzieję, że znajdziesz teraz kogoś fajnego na prowadzenie ciąży! I wspaniała wiadomość z dwoma serduszkami, myślę że to trzeba z tego wynieśćByłam na wizycie w luxmedzie, męża pani nie wpuściła, od razu mi powiedziała że Luxmed nie prowadzi ciąży bliźniaczej więc mam sobie znaleźć kogoś innego. Póki co są dwa serduszka, ale mi nic nie pokazała xd jedynie potem kilka zdjęć z usg dostałam ale ogólnie jestem zdegustowana tą wizytą. Ale powiedziała, że wystawi mi wszystkie skierowania na badania krwi

Co do Luxmedu: aktualnie nie mam go z pracy i jakiś czas temu rozważałam czy samodzielnie wykupić pakiet obejmujący opiekę w ciąży. Doczytałam maleńkim druczkiem w warunkach umowy że ciąży bliźniaczej ani patologicznej nie prowadzą. I zrezygnowałam póki co, bo skąd miałam wiedzieć jaka ta ciąża będzie przed podpisaniem umowy na rok...
unikke1
Nadal próbuje się z tym oswoić… jedynie cieszę się, że póki co czuję się dobrze.Super, że dwa serduszka, już sie trochę oswoilaś? Powiem Ci, ze ostatnio widziałam super filmik jak babka wiązała chuste do noszenia dzieci dla bliźniaków. Mega fajnie to wyszło, miala dzieci po dwóch bokach, ręce wolne. Ja używałam chust i nosideł w pierwszej ciąży, sa super, ale ja dla jednego dziecia. Nawet nie wiedziałam, ze mozna tak fajnie na dwójkę
Ja mam luxmed, ale kończy sie to tak, ze do pediatry jeżdżę prywatnie, bo nigdy nie mam terminu na już, a z chorobą sobie nie poczekam, a nawet na jakies bilanse i dzieci zdrowe to złapać tego samego lekarza graniczy z cudem. To sam jak mialam jakies leczenie dla siebie u specjalistów jak okulista czy dermatolog. W ciąży nawet nie próbuję. Biorę tam tylko skierowania na czacie na badania, a chodzę do mojej ginki prywatnie.
Ja tak miałam teraz (8.5) i w poprzedniej ciazy tez czasem. Powiedziała mi ginka, że w ciąży moze być, olała.
reklama
Czyli na własną rękę zrobiłaś sobie jeszcze raz ?Znowu u mnie lekarz przy wyniku 5,36 machnął narazie ręką, ale drugi wynik robiłam i mam 5,53 więc ciekawa jestem co teraz powie
Podziel się: