reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

No tak, tylko prywatnego lekarza możesz sobie sama wybrać, poczytać opinie itp a na nfz to nie jest przypadkiem skierowanie w konkretne miejsce? Przynajmniej ja tak wtedy miałam, ale może się coś przez te 4 lata zmieniło
Nie jest, idziesz tam gdzie chcesz i tam gdzie jest na nfz 😉 ja juz dostałam skierowanie i lekarz powiedział że mam wybrać gdzie chce iść.

reklama
Ja rozważam teraz gdzie się zapisać na prenatalne, będę dzisiaj obdzwaniać i zobaczymy, ale powiem Wam dziewczyny że samo patrzenie na te kliniki i czytanie komentarzy już mnie stresuje. Przed każdym badaniem USG mam stresa ale czuję że tam to będzie apogeum.

Ja rozważam teraz gdzie się zapisać na prenatalne, będę dzisiaj obdzwaniać i zobaczymy, ale powiem Wam dziewczyny że samo patrzenie na te kliniki i czytanie komentarzy już mnie stresuje. Przed każdym badaniem USG mam stresa ale czuję że tam to będzie apogeum.
U nas jest taka klinika dość polecana, ja tam raz poszłam na prenatalne....dramat, 15 min, zero rozmowy że mną,obraz w 3d I dowidzenia...😏😒

Ja się właśnie umówiłam na 26go przez zdalny formularz. To był jedyny termin możliwy w jakim mogłabym iść, tak to u wszystkich lekarzy pracujących brak miejsc, ja umawiam się w Krakowie. Badanie jest zatytułowane „Badanie 1 trymestru z ocena ryzyka genetycznego 12+0 -13+6. Mam nadzieję że to prenatalne xd
Niby tu piszą 12+0 ale na ich stronie widzę że jest od 11+0 ale najbardziej optymalne 12+0.
Mam rozkminke w tym temacie bo według OM będę wtedy 11+5 ale według ostatniego USG lekarz stwierdził ze ciąża jest 5-6 dni starsza. Więc stwierdziłam że skoro jest starsza to chyba na luzie już wtedy mogę się zapisać ? Jak myślicie ?

Ja się właśnie umówiłam na 26go przez zdalny formularz. To był jedyny termin możliwy w jakim mogłabym iść, tak to u wszystkich lekarzy pracujących brak miejsc, ja umawiam się w Krakowie. Badanie jest zatytułowane „Badanie 1 trymestru z ocena ryzyka genetycznego 12+0 -13+6. Mam nadzieję że to prenatalne xd
Niby tu piszą 12+0 ale na ich stronie widzę że jest od 11+0 ale najbardziej optymalne 12+0.
Mam rozkminke w tym temacie bo według OM będę wtedy 11+5 ale według ostatniego USG lekarz stwierdził ze ciąża jest 5-6 dni starsza. Więc stwierdziłam że skoro jest starsza to chyba na luzie już wtedy mogę się zapisać ? Jak myślicie ?
Myślę że tak, mnie po informacji że ciąża jest około 5 dni młodsza zapisali na 12+5, a nie 12.

Ja bym zadzwoniła sie jednak upewnić. Szkoda, zebys miala potem jakieś kombinacje, zmiany terminów itp. A gdzie w Krakowie sie umawiasz?

Ja bym zadzwoniła sie jednak upewnić. Szkoda, zebys miala potem jakieś kombinacje, zmiany terminów itp. A gdzie w Krakowie sie umawiasz?
Umówiłam się do dobre USG. Mieli chyba najlepsze opinie, jednak ciężko podobno się umówić do czołowych specjalistów tam, oni raczej jak już coś zostanie wykryte

reklama
Umówiłam się do dobre USG. Mieli chyba najlepsze opinie, jednak ciężko podobno się umówić do czołowych specjalistów tam, oni raczej jak już coś zostanie wykryte
Dzwoniłam i babeczka na recepcji powiedziała że wydaje jej się że termin jest w porządku, a jeśli lekarka coś będzie chciała zobaczyć to umówimy się na dodatkową konsultacje. Ja też jestem bardzo prawie pewna że owulację miałam wcześniej więc obstawiam że ciąża o te dwa dni to starsza jest napewno więc zostawię ten termin(i tak innego nie widziałam ) stwierdziłam że zapiszę się też na nifty od razu, bo i tak pewnie bym zrobić chciała dla pewności i świętego spokoju

Do góry