reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Właśnie to mnie ciekawi jak to się dzieje. Wymiarami była ciągle mniejsza czy jakoś do tego 12 tygodnia nadrobiła? Bo później to wiadomo, że każde rośnie w swoim tempie ale podobno do tego 12 tygodnia rozwój jest mniej więcej taki sam.
Do końca była młodsza o tydzień.
Urodzona w 39+1 z cechami wcześniaczymi ale to przez insulinę dr mówił że tak może być.
Pęcherzyk na początku był ale tak jakby na tydzień przestał się rozwijać. Kij wie o co chodziło

reklama
Ja tam w ogóle poszłam po skierowanie na badania, którego nie dostałam... Więc jestem na siebie podwójnie zła. Już nigdy w życiu nie pójdę do tego lekarza. Gdybym dzisiaj nie poszła to w spokoju bym czekała do wtorku, a tak to tylko niepotrzebne nerwy
Co za dziad :( ale czekamy do wtorku z zaciśniętymi kciukami i dupą! Podobno jak ściśniesz wszystkie zwieracze to będzie większe szczęście, tak mi zawsze mówiła szefowa 😂

Dziewczyny czy Wy też tak macie że w jeden dzień na jakiś zapach was mdli a w kolejny jest względnie obojętny ?
Wczoraj mało nie zwymiotowałam jak poczułam jogurt naturalny, a dziś nie mam z nim problemu.

Hej dziewczyny, czy któraś z Was miala już w poprzednich ciążach problemy z cukrem ?
Ja w poprzedniej miałam stan przedcukrzycowy i ze względu na to już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania krzywej cukrowej... muszę je zrobić za jakieś trzy tygodnie i szczerze nie wiem jak ja to przezyje w tym momencie, kiedy to mdłości z każdym kolejnym dniem dokuczają coraz to bardziej szczególnie kiedy jestem na czczo...
Macie jakieś sprawdzone sposoby na to jak sobie pomoc ?

Do tego stresuje mnie troszkę to co doktor powiedziała mi o porodzie. Porod będzie prawie 3 lata po cesarce i ginekolog powiedziała mi że mogę już spokojnie rodzic naturalnie tym bardziej że ostatnie cięcie nie było planowane z powodu jakichś problemów, tylko pilne z powodu zagrożenia życia. A ja madra naczytałam się już co może się wydarzyć podczas takiego porodu i jestem trochę przerażona.
Któraś z Was rodziła już naturalnie po przebytej cesarce ?

Hej dziewczyny, czy któraś z Was miala już w poprzednich ciążach problemy z cukrem ?
Ja w poprzedniej miałam stan przedcukrzycowy i ze względu na to już na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania krzywej cukrowej... muszę je zrobić za jakieś trzy tygodnie i szczerze nie wiem jak ja to przezyje w tym momencie, kiedy to mdłości z każdym kolejnym dniem dokuczają coraz to bardziej szczególnie kiedy jestem na czczo...
Macie jakieś sprawdzone sposoby na to jak sobie pomoc ?
W obu ciążach cukrzyca. Teraz krzywej nie robię. Jestem na diecie o niskim IG. Za tydzień mam diabetologa i mierze cukier z palca. Dr kazał uznać ze mam cukrzycę i tyle żeby mnie nie męczyć
Do tego stresuje mnie troszkę to co doktor powiedziała mi o porodzie. Porod będzie prawie 3 lata po cesarce i ginekolog powiedziała mi że mogę już spokojnie rodzic naturalnie tym bardziej że ostatnie cięcie nie było planowane z powodu jakichś problemów, tylko pilne z powodu zagrożenia życia. A ja madra naczytałam się już co może się wydarzyć podczas takiego porodu i jestem trochę przerażona.
Po 1 cc rodziłam po 23 mies i miało być sn ale wyszło cc. Teraz będzie 19 mies i planuje sn.
Po cc możesz rodzić sn po 18 mies. Znam parę dziewczyn co tak rodziły i było ok

reklama
Moja przyjaciółka rodziła tak, i to po 2 latach. Była bardzo zadowolona, duzo lepiej sie czuła po porodzie sn, od razu na chodzie, co przy dwójce robiło jej różnice. Zadnych problemów nie miala. Generalnie duzo koleżanek tak miało, nie dają juz u mnie tu jakos w mieście skierowan na cc z powodu wcześniejszego cc. Chyba ze sie uprzesz i będziesz "zalatwiac".

Do góry