reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Miałam ten sam problem w pierwszej ciąży. Pod koniec sierpnia dowiedziałam się o ciąży, a dostałam nowe wychowawstwo. 🫣 Powiedziałam dopiero po 12 tygodniu jednak, bałam się wcześniej. Narobiłam zamieszania, bo uczę maturalnego przedmiotu, ale dyrekcja bardzo pozytywnie przyjęła wiadomość o ciąży. :)

A tym razem jestem na wychowawczym, który zaczęłam od września, więc ogólnie totalnie nie zgrałam terminów, bo gdybym dowiedziała się o ciąży trochę wcześniej, to bym po prostu poszła na L4 od razu, żeby nie robić znowu zamieszania w szkole, a jednak mieć wypłatę ;P
U mnie Dyrektorka bardzo wyrozumiała. Ale po mnie sie na pewno się nie spodziewa 🤣 dla dyrekcji najlepiej jakbyśmy sie zgrały z rokiem szkolnym ale niestety przeważnie wychodzi zupełnie na odwrót 🤣

reklama
Cześć dziewczyny
Chyba dołączam do Waszego grona..
Wizytę mam za tydzień, 16- tego.
Z moich obliczeń termin na 3 maja.
Jestem mamą 2 chłopców - 2014 i 2016, obecna ciąża jest dla mnie zaskoczeniem i przerażeniem. Mam 39 lat i nie planowałam już dzieci (no może gdyby ktoś by mi zagwarantował, że będzie dziewczynka;)- wtedy bym się może zastanowiła).
Nie dociera to do mnie. Pół roku temu znalazłam pracę, idealną pod względem godzin- w szkole. Na samą myśl, że mam ich poinformować o całej sytuacji aż mi mrozi krew w żyłach.
Tym przydługim wstępem witam Was nieśmiało:)
Witamy!!!
Jesteśmy w podobnej sytuacji. Również mam 39 lat i nie myslalm że jeszcze będę miala małego bąbelka. U mnie w domu dwie dziewczynki. Jedna ma w tym roku 18 lat a druga 12 .
Moze u Ciebie w pracy nie bedzie tak źle. Zawsze to państwowa praca więc może znajdą kogoś tylkk na zastępstwo i sobie wrócisz po macierzyńskim.

Witamy!!!
Jesteśmy w podobnej sytuacji. Również mam 39 lat i nie myslalm że jeszcze będę miala małego bąbelka. U mnie w domu dwie dziewczynki. Jedna ma w tym roku 18 lat a druga 12 .
Moze u Ciebie w pracy nie bedzie tak źle. Zawsze to państwowa praca więc może znajdą kogoś tylkk na zastępstwo i sobie wrócisz po macierzyńskim.
No właśnie to prywatne liceum i ze słyszenia wiem, że ciężarnych nie lubią. Zobaczymy.
Miło mi bardzo, że jest wśród Was jest mama nieco starsza. Jak zobaczyłam, że mój wiek zalicza się do "ciąży geriatrycznej" to przeraziłam się. Póki co nie dociera to do mnie, nie czuję nic i czekam na wizytę z nadzieją że wszystko będzie dobrze.

No właśnie to prywatne liceum i ze słyszenia wiem, że ciężarnych nie lubią. Zobaczymy.
Miło mi bardzo, że jest wśród Was jest mama nieco starsza. Jak zobaczyłam, że mój wiek zalicza się do "ciąży geriatrycznej" to przeraziłam się. Póki co nie dociera to do mnie, nie czuję nic i czekam na wizytę z nadzieją że wszystko będzie dobrze.
Ja w maju będę miała 35, więc to też wychodzi na to, że ciąża geriatryczna ;P A wiecie, jakoś nie czuję się staruszką ;)

A ja w marcu 35 aż musiałam spojżeć na kalendarz. Kuzwa aż taka stara jestem heheh Ja się czuję jak młoda 20 latka aż nie wierzę że tyle mam lat

Dzięki dziewczyny, nieco mi lżej. Jak poczytałam ile niebezpieczeństw grozi przy ciąży przed 40- stką to się przeraziłam i trochę oddalałam od siebie tą nowinę. Teraz czekam z niecierpliwością na wizytę i potwierdzenie na 100% że ktoś tam w środku zamieszkał bo jednak nie dociera do mnie to cały czas.
Obyśmy wszystkie tu miały spokojne i zdrowe najbliższe miesiące :)

Dzięki dziewczyny, nieco mi lżej. Jak poczytałam ile niebezpieczeństw grozi przy ciąży przed 40- stką to się przeraziłam i trochę oddalałam od siebie tą nowinę. Teraz czekam z niecierpliwością na wizytę i potwierdzenie na 100% że ktoś tam w środku zamieszkał bo jednak nie dociera do mnie to cały czas.
Obyśmy wszystkie tu miały spokojne i zdrowe najbliższe miesiące :)
Na pocieszenie wczoraj moja szwagierka urodziła synka to ich 4 dziecko 😁W wieku 42 lat 🙈 wpadka totalna - tak mówią 🤣 i młody zdrow 🥰

Ja mam 34 w tym roku ;)
Nie mam jutrzejszej wizyty, musiałam przełożyć na piątek. Generalnie bardzo się stresuje, bardzo mnie boli brzuch. A stresów mam ostatnio aż za nadto, bo w piątek pożegnaliśmy naszego psa. Aż dostałam w weekend nerwobóli. Boję się jak to wszystko wpłynie na okruszka. Budzę się w nocy, nie mogę spać i wyobrażam sobie różne scenariusze. Po tej stracie z lipca nie potrafię się chyba cieszyć, mimo że tu beta od razu ładnie wystartowała. Do piątku chyba oszaleję.

reklama
Hejoo poproszę mi zmienić termin wizyty z 10.09 na 16.09, udało mi się umówić na NFZ do ginekologa który przyjmuje w szpitalu gdzie będę chciała rodzić bo mają świetną porodówkę. Zresztą, pół kilometra ode mnie na piechotkę 😁 ja na razie nie mam żadnych mdłości, tylko zmęczona jestem. A w pracy w tym tygodniu okazało się że jedna dziewczyna właśnie poszła na l4 ciążowe 😁 ja jeszcze nic nie mówiłam, czekam na pierwsze USG i wtedy podejmę decyzję kiedy powiedzieć, to będzie szok ze w takim krótkim czasie druga ciąża w zespole a jest nas tylko 6 😅ale reakcje były pozytywne

Do góry