reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

W ogole dzisiaj mialam jakis zakręcony dzien. Pod blokiem szukałam auta, zapomniałam gdzie zaparkowałam 🫣 w pracy dzisiaj przebumelowałam, tak nie mogłam sie skupić. Potem pojechałam z dzieckiem na basen bez ręczników... na koniec się zorientowałam, że zgubiłam kolczyk 🤨

reklama
Jeszcze tu ewentualnie moze cos byc. Ale nie wiem. Wiem ze moja pokazuje dzien dalej.
1000071718.jpg

Co to masz za apke?
Ja mam jakas swoją miesiączkowa i rzeczywiscie podaje mi 1 dzien więcej niż mam z badan. Ale nie myślałam nad tym. Dziecko i tak bedzie miec wywalone na te termin 😅
Ja tydzień wcześniej zapewne
Te mi w ciąży i po chyba najlepiej odpowiadają.
W pierwszej ciąży miałam jeszcze dziecko+
1000071719.jpg

Aparat tez jest dzien do tylu. Moim zdaniem to aplikacja dodaje dzien. Jak wpisuje date om to w apce 10+2 a tam 10+1. Wpisalam teraz w pierwszy lepszy kalkulator i tez pokazuje dzien mniej.
To też zależy od aplikacji. Preglife pokazuje inaczej (dzień do przodu) a Ciąża + wg OM. Podobnie ta pierwsza aplikacja pokazuje mi teraz tydzień 10 przy 9+0, dziś już 9+1.

Mi zwykla apka „zdrowie” do śledzenia cyklu w iPhone pokazuje tak. A ostatnia miesiączka 06.07. I tak samo mi mówił lekarz jak podałam datę OM

Załączniki

• IMG_9679.png
    IMG_9679.png
    73,8 KB · Wyświetleń: 34
Co to masz za apke?
Ja mam jakas swoją miesiączkowa i rzeczywiscie podaje mi 1 dzien więcej niż mam z badan. Ale nie myślałam nad tym. Dziecko i tak bedzie miec wywalone na te termin 😅
Właśnie miałam to pisać że jeden dzień w tą czy w tamtą i tak nie przewidzimy kiedy zechcą wyjść na świat;d ja tamte 2 ciążę w dniu terminu ale tylko dlatego że wywoływane bo nie spieszyło im się a byli dużymi bobasami 4 kg i 4,35 i dla mnie żebym miała szanse urodzić naturalnie to musiałam najpóźniej w dzień terminu bo rosli jak na drożdżach;d

W ogole dzisiaj mialam jakis zakręcony dzien. Pod blokiem szukałam auta, zapomniałam gdzie zaparkowałam 🫣 w pracy dzisiaj przebumelowałam, tak nie mogłam sie skupić. Potem pojechałam z dzieckiem na basen bez ręczników... na koniec się zorientowałam, że zgubiłam kolczyk 🤨
Ja tak miałam zanim się dowiedziałam że jestem w ciazy ;D I myślałam co się ze mną dzieje ;d a tu teraz wiadomo jaki powód:D

Właśnie wracam z badań krwi, tak się bałam po ostatnich że poszliśmy we dwoje a tu bezproblemowo 😅 Zero czekania, weszłam jako osoba uprzywilejowana bez kolejki, trask prask i po 10 min było po wszystkim. Zero omdleń, czuję się super! Ale mam wrażenie, że w mojej przychodni która nie jest przyszpitalna pobierali wtedy tej krwi znacznie więcej, liczyłam te fiolki i było ich 6-7. A dzisiaj więcej badań, a pobrali w szpitalu tylko 2. Byłam nieco w szoku jak zapytałam czy to było tylko na grupę krwi a pani powiedziała "Nie nie, to już wszystko, do widzenia" i teraz uważam że ostatnio mi urządzili tortury w przychodni 😂

reklama
Do góry