reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Dorwałam jednak lekarza na konsultacji tel i zapisał mi powtórkę z tokso plus morfologię crp.
Chociaż dziś czuję się jak panikara patrząc jak trochę to zlewają, ale też mnie to uspokaja, pójdę za jakiś tydzień -półtora zrobic bo czytalam Że trzeba odczekać trochę. Będę dmuchać na zimne
Jesli to Cie uspokoi to prosze bardzo. Ja dzisiaj panikuje, ze wysypka u syna ktora nadal ma to rumien. Mimo ze 2 lekarzy mi powiedzialo, ze tak nie wyglada rumien. Mlodsza za to dzisiaj miala ciut wyzsza temp i to wystarczylo. Takze pewnie pojde i zrobie przeciwciala w przyszlym tyg.

reklama
A to też będziesz miała dzieciaczki z taką samą różnicą co u mnie

Uff nie będę sama 🙏 Damy radę jakoś 😅 choć ja mam spore obawy.
A dziewczyny szykujecie się na karmienie piersią? Będziecie korzystać z pomocy doradcy laktacyjnego?
Co do karmienia to ja nie mam pojęcia. To moja pierwsza ciąża i chciałabym bo to dla malucha dobre, a z drugiej strony czasem jak czytam o krwawiących sutkach i jak to boli to lekko mi przechodzi XD. Ale dla dobra dziecka no to na pewno spróbuję, a nóż u mnie nie będzie problemu

Jesli to Cie uspokoi to prosze bardzo. Ja dzisiaj panikuje, ze wysypka u syna ktora nadal ma to rumien. Mimo ze 2 lekarzy mi powiedzialo, ze tak nie wyglada rumien. Mlodsza za to dzisiaj miala ciut wyzsza temp i to wystarczylo. Takze pewnie pojde i zrobie przeciwciala w przyszlym tyg.
Noo, myślę że tak, chociaż jak dłużej poczytałam to są to dosyć rzadkie zjawiska, tzn listeria, a co do tokso to raczej nie w wyrobie tego typu(100 procent nie ma ale ryzyko bardzo niskie bo ta obróbka też niszczy tokso) ale co mi szkodzi zrobić.

A jak ta wysypka wygląda ? Nie umieją powiedzieć co to jest ?

Noo, myślę że tak, chociaż jak dłużej poczytałam to są to dosyć rzadkie zjawiska, tzn listeria, a co do tokso to raczej nie w wyrobie tego typu(100 procent nie ma ale ryzyko bardzo niskie bo ta obróbka też niszczy tokso) ale co mi szkodzi zrobić.

A jak ta wysypka wygląda ? Nie umieją powiedzieć co to jest ?
Podobno jakas wirusowa. Ma tylko z lewej strony brzucha na dole. Tzn ja strasznie nie lubie goraczki z dupy, czyli bez innych objawow. Wiec mam nadzieje, ze u malej to bylo chwilowe zawirowanie.

A dziewczyny szykujecie się na karmienie piersią? Będziecie korzystać z pomocy doradcy laktacyjnego?
Z pierwszym dzieckiem mi się nie udało - nie umialysmy się przystawić, trafiłam na średnią DL (albo nie potrafiłyśmy się porozumieć), borykałam się z depresją poporodową i zrezygnowałam.
Teraz jestem zmotywowana na proby, ogarnę jakąś inną DL.

Mam ogromny biust 85L i mleka mało. Często znajome z małymi biustami miały dużo a te z dużymi mało. Starszą karmiłam 9.5 mies. Chciałam 6. Po każdym karmieniu odciąganie. Dobrze się przystawiała ale za każdym razem bolało okropnie. Butli nie chciała.
Młodsza z wielkim bólem karmiona 6 miesięcy. Karmiąc płakałam. Ciągle naderwane brodawki itd. Obecnie butla w nocy x2.
Teraz też planuje karmić pół roku chyba że magicznie nie będzie mnie bolało. Ale jak się nie uda to płakać nie będę

To mój pierwszy bobas więc zakładam, że jedyne co wiem to nic nie wiem i na nic się nie szykuję 😅 Chciałabym! Może pójść bez problemu, no ale może też iść koszmarnie ale w końcu się uda, a może ostatecznie będzie trzeba się poddać, więc na nic się nie nastawiam. Jak coś to będę szukała pomocy, ale nie będę się zadręczać jeśli się nie uda

reklama
Mam jeszcze do Was pytania o szczepienia, to internista wysyła czy ginekolog? Czy dowolnie? 🤔 Muszę je konsultować z lekarzem prowadzącym? Bo już bym się zaszczepiła na co mogę, internistę mam w środę, a ginekologa 25.09.

Do góry