reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Tak, dopiero wyszłam 😮‍💨 Lekarz super, badanie super, ale 1,5h opóźnienia + sama długość badania już nie super hahah

Wszystko dobrze! Ma 51,3 mm, serduszko po tygodniu od ostatniego badania 164ud/min. Maluch skacze, wygląda jakby miał czkawkę bo ciągle bryka, buja główką, kopie, macha rączkami. Organy prawidłowe. Ryzyka skorygowane z PAPPa wyszły baaaaardzo niskie, ryzyko Zespołu Downa 1:16170 a reszta <1:20000. Płci jeszcze się nie udało stwierdzić, pan powiedział że może zgadywać na 75%, że dziewczynka. Ale to jeszcze poczekam zanim będę wiedzieć więc traktuję to bardziej jako ciekawostkę 🙂

Witajcie dziewczyny! Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Czytam Was od początku mojej ciąży, która była dla nas wielkim zaskoczeniem. Jestem już mama nastolatka, którego rodziłam 15 lat temu. Oboje z mężem jesteśmy już po 40 także chyba jestem tu najstarsza:) Termin mam na 3.04. Czekam na badania
Witaj 🙋🏻‍♀️ fajnie, że dołączasz do naszego grona ☺️ wygląda na to, że mamy ten sam termin 🌷

Super że z maluchem wszystko ok i że ryzyka wyszły takie niewielkie:) Opóźnienie ogromne,ale to chyba jest standard. U mnie zawsze jest minimum 30-40 min po czasie.

reklama
Do góry