reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Mnie lekarz się już pytał, czy potrzebuję l4. Spojrzałam tylko na niego i powiedziałam, że dla malucha lepiej będzie jak będę siedziała 8h na kompie. Bo na L4 dostanę motorek w tyłku 🙈

reklama
Hej
Byłam dziś na pierwszej wizycie. 7 tydzień wg obliczeń lekarza, serduszko bije- widziałam, ale nadal nie dociera do mnie:).
Mam pytanie, może się orientujecie: jeśli poinformuję w pracy o ciąży-prywatna szkoła, umowa do czerwca '26, to nie mogą mnie zwolnić, jest takie zarządzenie w praktyce, że kobieta w ciąży jest chroniona?
Póki co nie czuję potrzeby brać L4, czuje się normalnie.
I jeszcze jedno pytanie: czy chodzicie do ginekologa prywatnie czy na kase chorych?
Ja w poprzednich ciążach chodziłam prywatnie i płaciłam za badania wszelkie i wizyty, otrzymywałam zawsze zdjecie usg.
Dziś poszłam na kase chorych do tego lekarza co zawsze, pani w rejestracji mnie przekonała, że po co płacić skoro to to samo. No ale dziś zdjęcia usg nie dostałam. Byłam w takich emocjach na badaniu, że dopiero po powrocie do domu zorientowałam się że nie dał.
Czy są jakieś jeszcze różnice między wizytami prywatnymi, a na kasę chorych?

Dobrze😉przepraszam że tak zapytałam 😉❤️
Nic nie szkodzi. 😜po prostu te posty wszyscy czytają każdy ma dostęp
Hej
Byłam dziś na pierwszej wizycie. 7 tydzień wg obliczeń lekarza, serduszko bije- widziałam, ale nadal nie dociera do mnie:).
Mam pytanie, może się orientujecie: jeśli poinformuję w pracy o ciąży-prywatna szkoła, umowa do czerwca '26, to nie mogą mnie zwolnić, jest takie zarządzenie w praktyce, że kobieta w ciąży jest chroniona?
I jeszcze jedno pytanie: czy chodzicie do ginekologa prywatnie czy na kase chorych?
Ja w poprzednich ciążach chodziłam prywatnie i płaciłam za badania wszelkie i wizyty, otrzymywałam zawsze zdjecie usg.
Dziś poszłam na kase chorych do tego lekarza co zawsze, pani w rejestracji mnie przekonała, że po co płacić skoro to to samo. No ale dziś zdjęcia usg nie dostałam. Byłam w takich emocjach na badaniu, że dopiero po powrocie do domu zorientowałam się że nie dał.
Jeśli chodzi o wizyty na NFZ zależy jaki lekarz jaka przychodzenia. Niektóry lekarz nie drukuje i nie daje Mimo że ma taką możliwość A inny daje co wizytę plik zdjęć.

Hej
Nie można zwolnić kobiety w ciąży.

mój syn umie chodzić ale jednak uwielbia mnie ciągnąć wszędzie za rączkę i nie wiem czy kiedykolwiek się tego oduczy 😂
Oduczy, znam to z autopsji 🤣
Ty mi lepiej powiedz czy mój syn już 2 letni oduczy się zasypiać , trzymając moje lewe ucho ? 😂😂 Bez tego ani rusz do spania.

Nic nie szkodzi. 😜po prostu te posty wszyscy czytają każdy ma dostęp

Jeśli chodzi o wizyty na NFZ zależy jaki lekarz jaka przychodzenia. Niektóry lekarz nie drukuje i nie daje Mimo że ma taką możliwość A inny daje co wizytę plik zdjęć.
Rozumiem Cię 😉no właśnie każdy ma dostęp ☹️ no u mnie dziś wesoło, od rana córkę roznosi energia a na covid to jest ciekawie. Malutka znowu leży grzecznie i bawi się grzechotkami 🤣

u mnie od wczoraj pojawiają się mdłości poranne🫢 Nadal mam dziwne sny ,przez które wstaje zmęczona.Ogolne zmęczenie nie ustępuje ,dobrze że jestem na urlopie.Narazie odpoczywam w Zakopanym i zobaczę jak będzie dalej.Ogolnie mam nową pracę i nie planuje szybko l4 ,choć gin już zaznaczyła że wysłałaby mnie z racji tylu poronień.

reklama
Hej
Czy odczuwacie też czasem taki dziwny ból brzucha ? Nie żeby mocno bolał ale jakby stawianie się macicy 🤔 ciężko określić 🤷

Do góry