reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia w ciąży dzień po dniu

Nie kochana to jest Polska🤣 no i wizytę kwalifikacyjną miałam i dostałam zielone światło żeby mnie zaszczepili na te dwie jednakże właśnie ta pielęgniarka tak mi powiedziała no to mnie zatkało

Boostrix jest normalną szczepionką dla dorosłych. Ja bym to zgłosiła kierownictwu przychodni. Niech się doszkolą.

reklama
O matko, o ludzie. Współczuję.
Przychylam się do wypowiedzi wyżej. A nie bylo kwalifikacji przez lekarza? Wydaje mi się, ze jako ciężarna miałam i wtedy lekarz też wie, jak to z odstępami jest.

Dodam jeszcze, że mnie w ciąży szczepiła ta sama pielęgniarka, która szczepi nieciężarne, np szczepiła tez mojego męża w tym samym czasie co mnie na krztusiec też.

Mieszkasz w innym kraju? Moze sa inne zasady. W Polsce radziłabym poszukać innej przychodni, skoro pielęgniarka od szczepień nie wie, które to sa na krztusiec...
Ale ogólnie mogę się zaszczepić tak? Nie osłabi to żadnej ze szczepionek?

Ale ogólnie mogę się zaszczepić tak? Nie osłabi to żadnej ze szczepionek?
Wg mnie tak. Z tego co rozumiem, można je łączyć. Ale najlepiej byłoby poradzic sie lekarza. Skoro cie pokierował, to powinno odbyć sie szczepienie 2 różnymi szczepionkami na raz.

Wg mnie tak. Z tego co rozumiem, można je łączyć. Ale najlepiej byłoby poradzic sie lekarza. Skoro cie pokierował, to powinno odbyć sie szczepienie 2 różnymi szczepionkami na raz.
No ta pielęgniarka poszła się zapytać z tej lekarki czy może tak zrobić i powiedzieli że tak

No ta pielęgniarka poszła się zapytać z tej lekarki czy może tak zrobić i powiedzieli że tak
Ja jednej rzeczy w sumie nie rozumiem. Lekarz cie skierował na 2 jednocześnie, a ty sie zastanawiasz czy dzien po dniu na cos wpłynie. Nie martw sie.

Ja to widze jeszcze tak, ze to sie zmienia mocno. 3 lata temu na krztusiec byla platna (ale dla ciężarnej nie full), nie bylo na rsv. Moja znajoma w 2019 nie dostała żadnych zalecen co do zaszczepienia sie, wiec to sie zmienia i personel nie nadąża, jak sie nie edukuje.

Do góry