reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

@Hermeneg a to nie jest tak, ze po owu 14 dni i bankowa @? W sensie jak mialas owu w 10dc to wydluzala Ci sie faza do 18 dni, a w niektore miesiace bylo te 14? W sensie myslalam ze jest bardzo stala i nie skacze, ze jesli owu predzej, to i @ predzej… albo przebimbalam jakies lekcje na biologii w chmurach, albo jednak wiem, ze nic nie wiem 😂

reklama
@Hermeneg a to nie jest tak, ze po owu 14 dni i bankowa @? W sensie jak mialas owu w 10dc to wydluzala Ci sie faza do 18 dni, a w niektore miesiace bylo te 14? W sensie myslalam ze jest bardzo stala i nie skacze, ze jesli owu predzej, to i @ predzej… albo przebimbalam jakies lekcje na biologii w chmurach, albo jednak wiem, ze nic nie wiem 😂

Ja mam długą fazę lutealną. Choćby poprzedni cykl. Owulacja w 13 dc, faza lutealna 17 dni a cały cykl 30 dni 😅
Ale! Od 3 do 7 dc brałam Lamettę.
Teraz monitoruję cykl, nie jestem na żadnych lekach, zobaczymy jak będzie 😊

No w sensie te 14 dni to tak ksiazkowo podalam :D ale stala masz czy sie zmienia co cykl?
A jesli chodzi o zobaczenie, obys wypatrywala tylko 2 kresek! :D jak ja zobacze, to osobiscie zaloze lipcowki 😂

No w sensie te 14 dni to tak ksiazkowo podalam :D ale stala masz czy sie zmienia co cykl?
A jesli chodzi o zobaczenie, obys wypatrywala tylko 2 kresek! :D jak ja zobacze, to osobiscie zaloze lipcowki 😂

Różnie, bo czasem mam między 9 a 11, innym razem między 11 a 14 a wtedy przed transferem w ogóle miałam w 7 dc gdzie w ogóle nie powinnam mieć owulki na lekach.
Wkurzam sie trochę sama na siebie bo zamiast odpocząć pomiedzy transferami od tych testów owulacyjnych, temperatury i innych rzeczy z tym związanych to prowadzę obserwacje sama dla siebie 🤣
Człowiek zawsze się łudzi, że jednak jak nie robi nic ro marnuje okazje, eh 😆

Różnie, bo czasem mam między 9 a 11, innym razem między 11 a 14 a wtedy przed transferem w ogóle miałam w 7 dc gdzie w ogóle nie powinnam mieć owulki na lekach.
Wkurzam sie trochę sama na siebie bo zamiast odpocząć pomiedzy transferami od tych testów owulacyjnych, temperatury i innych rzeczy z tym związanych to prowadzę obserwacje sama dla siebie 🤣
Człowiek zawsze się łudzi, że jednak jak nie robi nic ro marnuje okazje, eh 😆
Czlowiek sam dla siebie jest najbardziej problematyczny :D ale to faktycznie ciezko cokolwiek zaplanowac, bo nigdy nie wiesz jak bedzie, a juz w ogole owu w 7 dniu, gdzie mialo jej nie byc to nierealne!

A czemu mówisz że co 3dni musisz jeździć? Mogę wiedzieć z jakiej kliniki korzystacie? Może macie gdzieś jakąś klinikę bliżej?
No na początku tak jeździłam jak była stymulacja. Może przesadziłam z 3 dniami, ale 1-2 dzień cyklu. Potem koło 6-8. Potem 11 DC. Potem 14dc, potem sprawdzić czy zadziałał zastrzyk na pęknięcie. No ten monitoring to masakra.
Jezdzilam do invimedu do Wrocławia. Ogólnie wszystkie najbliższe kliniki mam we Wrocławiu a mam do Wrocławia 120 km.

No nic. Jak trzeba będzie to trzeba będzie. Październik jeszcze odpuszcze ale w listopadzie trzeba będzie się spiąć i działać.

No na początku tak jeździłam jak była stymulacja. Może przesadziłam z 3 dniami, ale 1-2 dzień cyklu. Potem koło 6-8. Potem 11 DC. Potem 14dc, potem sprawdzić czy zadziałał zastrzyk na pęknięcie. No ten monitoring to masakra.
Jezdzilam do invimedu do Wrocławia. Ogólnie wszystkie najbliższe kliniki mam we Wrocławiu a mam do Wrocławia 120 km.

No nic. Jak trzeba będzie to trzeba będzie. Październik jeszcze odpuszcze ale w listopadzie trzeba będzie się spiąć i działać.
A no to faktycznie,ja jeżdżę do Bociana,i tam jeżdżę tylko 2 razy w cyklu,najpierw jadę na USG zobaczyć czy wszystko jest ok w między 2a 5dc i wtedy dostaje lamette,a potem jadę przed owulacją na USG w jakim stanie są pęcherzyki i po zastrzyk,wtedy od razu dostaje receptę na duphaston i tyle już po owu nie jeżdżę,więc i Ciebie jest inaczej trochę

Rozumiem Cię, ja mam Wrocław albo Poznań, ewentualnie ZG ale jakoś słabo wierzę w ZG... Te wiochy pomniejsze są no .. są... No i na dofinansowanie to mam chyba Szczecin..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry