Hej, mój starszy syn ten miał ogromny problem ze spaniem do ok 12 miesiąca życia, później było już nieco lepiej, ale nie przesypiał ciągiem więcej niż 3 godziny. Jak skończył 4 lata zaczął przesypiać noce. Teraz z drugim synem zamierzam wprowadzić kilka zasad, które mają pomóc w przesypianiu nocy. Sporo przydatnych artykułów na ten temat znalazłam ostatnio w aplikacji ciążowej, z której aktualnie korzystam (Preglife), więc mam nadzieję, że te wszystkie wskazówki zadziałają 
reklama
Myslalam, ze juz sie przyzwyczaiłam, ale ostatnie 2 tyg mnie dojechalyKwestia przyzwyczajeniamy dzisiaj mielismy o 4 pobudkę i on zasnąl, ja już nie
![]()

Hopeless
Fanka BB :)
Mój syn ma 1.5 roku i co jakiś czas ma okres, że robi sobie takie okna aktywności. Śpię wtedy z nim, przytulam i mówię, że to czas na spanie. On się wierci, ciągnie mnie za włosy, śpiewa, gada itd
Z tym, że u nas to się pojawia na tydzień/dwa i znika. Jednak okres między 7 a 11 miesiącem życia był dla nas najgorszy - syn prawie w ogóle nie spał w dzień ani w nocy, byliśmy z mężem mega poirytowani, pół nocy mąż go lulał na rękach, a drugie pół nocy ja. Poprawa nastąpiła jak nauczył się chodzić, ale tylko na chwilę, bo dokładnie w 12, 14, 16 i 18 miesiącu mieliśmy dwutygodniowe okresy aktywności w nocy
Teraz zbliża się do 20 miesięcy i znowu noce są gorsze
Taki typ, już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Nastawiłam się, że do 3 roku życia nie będzie przysypiał nocy, więc cierpliwie odliczam 

julcia7777
Fanka BB :)
I nas są dwie drzemki w dzień, najdłużej po pół godziny. W nocy raz się Synek budzi. Mam nadzieję, że to normalneO matko, to u nas nie ma opcji 5h. Max 3h i idziemy spac. Z reguły juz po 2h jest zmęczony i próbujemy spac. Tyle, ze on ma w dalszym ciągu duzo drzemek w dzien bo po prostu sa krótkie
Normalnie. Niczym sie nie przejmuj. U nas dluugo były drzemki po 30 min teraz dopiero da sie go dolulac i spi okolo 1h. Każde dziecko inne i ma inne potrzebyI nas są dwie drzemki w dzień, najdłużej po pół godziny. W nocy raz się Synek budzi. Mam nadzieję, że to normalne![]()
No wlasnie on wczesniej lepiej spał. Teraz sie kreci i wierci az w końcu wybudziMój syn ma 1.5 roku i co jakiś czas ma okres, że robi sobie takie okna aktywności. Śpię wtedy z nim, przytulam i mówię, że to czas na spanie. On się wierci, ciągnie mnie za włosy, śpiewa, gada itdZ tym, że u nas to się pojawia na tydzień/dwa i znika. Jednak okres między 7 a 11 miesiącem życia był dla nas najgorszy - syn prawie w ogóle nie spał w dzień ani w nocy, byliśmy z mężem mega poirytowani, pół nocy mąż go lulał na rękach, a drugie pół nocy ja. Poprawa nastąpiła jak nauczył się chodzić, ale tylko na chwilę, bo dokładnie w 12, 14, 16 i 18 miesiącu mieliśmy dwutygodniowe okresy aktywności w nocy
Teraz zbliża się do 20 miesięcy i znowu noce są gorsze
Taki typ, już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Nastawiłam się, że do 3 roku życia nie będzie przysypiał nocy, więc cierpliwie odliczam
![]()

Podziel się: