Cześć dziewczyny, 7-8 dpo zbadałam progesteron by zobaczyć czy owulacja miała miejsce- wynik to 24,6 ng/ml. W laboratorium norma dla fazy lutealnej to 14. Czy ten wynik może świadczyć o możliwej wczesnej ciąży? W poprzednim cyklu myślałam, że jestem w ciąży, bo dnia od owulacji strasznie bolały mnie piersi (jak nigdy), miałam wilczy głód, ciągle spałam, ale kilka dni przed spodziewaną miesiączka wszystko ustało i normalnie o czasie dostałam okres. Teraz na odwrót- zero jakichkolwiek objawów, dopiero 7 dpo zaczęły boleć mnie piersi (inaczej niż ostatnio, na pewno lżej, ale czasem czuje lekkie hmm pieczenie? Trwa to moment i później zostaje tylko lekki ból, tkliwość). I brzuch podobnie jak przed okresem- lekkie kłucie, rozpieranie i dziś od rana przez kilka godzin bardziej z jednej strony, jakby lekki ból jajnika. Wiem, że zostaje mi zrobić test, ale do okresu mam jeszcze 6 dni, ponieważ mam dłuższe cykle i ciężko mi się uzbroić w cierpliwość
Chciałam tylko zapytać czy któraś z Was miała podobne doświadczenie i okazało się, że to objawy ciąży? 
reklama
27/28 październikaMożesz sobie wmawiać objawy. Jak czekałam na testowanie to też wmawiałam objawy ciąży. Trzeba czekać i zrobić test. Wiesz kiedy była owulacja ?
Patka2207
Fanka BB :)
a wiesz bo byłaś na monitoringu albo robiłaś testy owu ?27/28 października
a wiesz bo byłaś na monitoringu albo robiłaś testy owu ?
Robiłam testy
Patka2207
mi pozytywny test wyszedł 10dpo tak, że nie musiałam się zastanawiać czy to testowa czy nie.Robiłam testy
Patka2207
no to samo miałam. Nawet spisałam na straty bo nic nie czułamW cyklu w którym zaszłam w ciążę, miałam makabrycznie mocne objawy, ale nie było to ani spanie ani apetyt.
Akurat wtedy wcale nie kojarzyło mi się to z ciążą, a to co uważałam co cykl że ciążą może być... wcale nią nie było.![]()
reklama
A co może odpowiadać za podwyższony progesteron jeśli nie ciąża? Miałam ostatnio robione wszystkie badania hormonalne, według lekarza są idealne. Progesteron też do tej pory mieścił się w normie. Tego wyniku jeszcze nie zdążyłam skonsultować, a czytałam, że taki skok może wskazywać na początek ciąży.Podwyższony progesteron odpowiada za Twoje objawy, ale nie świadczy w tym okresie o ciąży.