reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
Jak się dziś czujecie? :)
Ja po kolejnej wizycie. Karta ciąży + skierowania są. Serduszko bije 170, termin z USG zgodny z terminem OM. Pozostaje mi trzymać kciuki za dobrą glukozę, bo z tym może być u mnie problem.
Super, który tydzień? :)
Ja jeszcze nie mam karty ciąży, ostatnia wizyta w 7+3tc, teraz mam dopiero wizytę 12.11 i mam nadzieję, że wtedy już założy.

Zrobiłam dzisiaj usg, ale chyba za wcześnie, bo pusty pęcherzyk. Lekarz kazał sprawdzić bete, przepisał dupka i kazał cierpliwie czekać, bo nic nie jest przesądzone ale ja już mam czarne myśli 😬 Ehh 😔 Chciałam się uspokoić, a jestem kłębkiem nerwów.

Załączniki

• IMG_2660.jpeg
    IMG_2660.jpeg
    924,7 KB · Wyświetleń: 36

Super, który tydzień? :)
Ja jeszcze nie mam karty ciąży, ostatnia wizyta w 7+3tc, teraz mam dopiero wizytę 12.11 i mam nadzieję, że wtedy już założy.
Dzisiaj jest 8+1. Byłam na pierwszej wizycie 6+1, serduszko już wtedy biło, ale badań nawet nie zlecił wtedy.

Zrobiłam dzisiaj usg, ale chyba za wcześnie, bo pusty pęcherzyk. Lekarz kazał sprawdzić bete, przepisał dupka i kazał cierpliwie czekać, bo nic nie jest przesądzone ale ja już mam czarne myśli 😬 Ehh 😔 Chciałam się uspokoić, a jestem kłębkiem nerwów.
Tylko spokoj nas uratuje :) wszystko zależy od długości cykli, od owu.... ogólnie 5+5 to jednak bardzo wcześnie.
Ja bym wcisnęła się gdzieś na wizytę za tydzień dla spokoju ducha :) a tymczasem trzeba uzbroić się w cierpliwość 🫂

pewnie jest kilka dni młodsza ciąża niż myślisz. 😘 wiem jak ciężko teraz się czeka, niedawno byłam w tej sytuacji.

Ja od jakiegoś już czasu (+- tydzień) nie mam apetytu, wciśnięcie czegokolwiek graniczy z cudem. Do tego od dzisiaj już zaczęłam czuć mdłości 🤢 niby tragedii nie ma ale już utrudnia codzienne funkcjonowanie🙄
Zapisz się za kilka dni gdzieś na kontrolę, jest jeszcze wcześnie😊

Według ostatniej miesiączki dzisiaj 6t/6+1 ale może faktycznie być młodsza kilka dni i wystarczy 🙈 Co najlepsze w pierwszej ciąży miałam identyczną sytuację, poszłam jakoś po skończeniu 6tc na pierwszą wizytę, a tam pusty pęcherzyk 💁🏻‍♀️ Za 2 tygodnie już był zarodek z serduszkiem.

Mdłości mi dokuczają, z dnia na dzień są gorsze 🥲 Nie chce mi się wymiotować ale tak mnie kręci w żołądku i do gardła mi podchodzi 🤦🏻‍♀️ A czytałam skutki uboczne duphastonu, to może być jeszcze gorzej 🫣

reklama
Do góry