reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Cześć dziewczyny!
U mnie przyszły wyniki z krwi. Niby nie powinnam być załamana, bo jest naprawdę ok. Wszystko w normie, brak HIV, kiły itp. Nawet TSH z 2,1 spadło na 1,8. Wyjątek to glukoza, której się najbardziej obawiałam. Wynik sprzed kilku miesięcy to 94, ale tak sobie myślę: wdrożyłam dietę, schudłam 8 kg (mogło być lepiej, ale zawsze to 8 do przodu), było więcej ruchu, może spadnie do tych 90? Jaaasne... Wynik z dzisiaj 100 😵‍💫
Rozumiem Twoj niepokój trzymam kciuki by wszystko się poukładało jakby ten wynik się powtorzył to pewnie dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży i tam się Tobą i Maluszkiem zaopiekują w ciąży cukier rano skacze często pod wpływem hormonów czasem nie da się tego wyregulować dietá i podajà bezpieczne leki bèdzie dobrze zobaczysz

reklama
@Brawurka ale musiałaś mieć stracha :( ma nadzieje ze krwawienie szybko przejdzie. Czy zostawili Cię w szpitalu?

Dziewczyny gratuluję pięknych zdjęć dzidziusiów ❤️ podczytuję ile mogę ale jestem sama z dziećmi w tym tygodniu więc dlatego mniej się odzywam 😊

U mnie od prawie 2h krwawienie, jestem już po USG na Izbie przyjęć. Ciąża żywa 9+0 według USG. Jest krwiak. Mam się oszczędzać i czekać co przyniesie los
Trzymaj się! Miałam krwiaka w pierwszej ciazy i wszystko skończyło się dobrze. Ale faktycznie trzymałam się tego, że wstawałam tylko zrobić coś do jedzenia sobie i do toalety. Cały netfliks był wtedy mój. Mam nadzieję, że jak włączysz tryb oszczędzania się to wszystko będzie dobrze 🤗

Hej dziewczyny! Niepotrzebnie dodałam sobie stresu . Robiłam dziś synowi badania bo gorączkuje ( no i wyszły w sumie bardzo źle Crp prawie 100, białkomocz itp mamy skierowanie na szpital ) i zrobiłam przy okazji betę hcg i progesteron na cito. Przyszły wyniki bety i jest tylko 87 335. Dziś 9+5 ok 07.09. USG było 28.10 zarodek z serduszkiem a beta ostatnia 18.10 4600. Wiem że już na tym etapie bety się nie bada ale zestresował mnie ten mały wynik 🥺 spodziewałam się już czegoś między 150 tys a 180 tys. Koleżanka mnie nastraszyła że w 8 /9 tyg przestało bić serduszko i się rozwijac więc zrobiłam betę sobie na wszelki i proga bo po moich 9 stratach już świruje znów. Pocieszcie że to normalny poziom bety :(

Cześć,
Chwilę was już podczytuję i dziś po usg stwierdziłam, że się ujawnię. :) Przeżyłam niemały szok, bo ciąża okazała się bliźniaczą. Póki co 7 tydz i 2 bijące serca.
Czy któraś z Was też może jest w bliźniaczej? Albo ma już bliźniaki w domu?
Ja mam córkę z grudnia 22’ i jestem przerażona jak to będzie…

Hej dziewczyny! Niepotrzebnie dodałam sobie stresu . Robiłam dziś synowi badania bo gorączkuje ( no i wyszły w sumie bardzo źle Crp prawie 100, białkomocz itp mamy skierowanie na szpital ) i zrobiłam przy okazji betę hcg i progesteron na cito. Przyszły wyniki bety i jest tylko 87 335. Dziś 9+5 ok 07.09. USG było 28.10 zarodek z serduszkiem a beta ostatnia 18.10 4600. Wiem że już na tym etapie bety się nie bada ale zestresował mnie ten mały wynik 🥺 spodziewałam się już czegoś między 150 tys a 180 tys. Koleżanka mnie nastraszyła że w 8 /9 tyg przestało bić serduszko i się rozwijac więc zrobiłam betę sobie na wszelki i proga bo po moich 9 stratach już świruje znów. Pocieszcie że to normalny poziom bety :(
Współczuję Ci bardzo tych wszystkich stresów życzę Synkowi szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie dużo siły bo pewnie jeszcze w tym wszystkim razem w szpitalu bèdziecie? Ściskam Cię mocno ją myślę że ta bhcg spada po prostu w pewnym momencie..a jest wysokie

Cześć,
Chwilę was już podczytuję i dziś po usg stwierdziłam, że się ujawnię. :) Przeżyłam niemały szok, bo ciąża okazała się bliźniaczą. Póki co 7 tydz i 2 bijące serca.
Czy któraś z Was też może jest w bliźniaczej? Albo ma już bliźniaki w domu?
Ja mam córkę z grudnia 22’ i jestem przerażona jak to będzie…
Gratuluję ❤️ ❤️ i życzę dużo siły❤️

Współczuję Ci bardzo tych wszystkich stresów życzę Synkowi szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie dużo siły bo pewnie jeszcze w tym wszystkim razem w szpitalu bèdziecie? Ściskam Cię mocno ją myślę że ta bhcg spada po prostu w pewnym momencie..a jest wysokie
Synek ma 8 lat więc zostaje z nim w szpitalu jeszcze muszę opiekę dla młodszego znaleźć bo starsza córka sobie poradzi. Mam nadzieję, że niczego nie złapie tam :( dziękuję za miłe słowa ❤️

reklama
Do góry