reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Hej, poród ok. 10.07.2026, pierwsza wizyta 10.11, ale było trochę za wcześnie, kolejna 24.11 ;)
Hej, miło Cię poznać. 😊

Tak, ja miałam co miesiąc wizytę.
Właśnie co do tego, że lepiej by było by prowadzący pracował w szpitalu, to trochę nie ogarniam, bo co da to, że będzie pracował w szpitalu? Przecież może być tak, że nawet go przy porodzie nie będzie lub nawet podczas całego pobytu. Nie wiem. Nie sugerowałam się tym pomimo tego, że też mi tak mówili…
Ja prowadzę w Luxmedzie, ale zastanawiam się, czy nie iść dodatkowo na NFZ, szczególnie, że w poradni przy szpitalu, w którym chce rodzić, pracuje bardzo polecany lekarz, który dodatkowo zajmował się mną na patologii ciąży blisko rok temu. Więc chyba pójdę. Jeszcze się waham.

reklama
U nas w mieście gdzie pracuje mój lekarz nie ma zzo... tzn teoretycznie jest, ale praktycznie nie ma anestezjologa... wszystkie 4 rodziłam bez tego, raz podłączyli mi coś dożylnie, ale dostałam mega zawrotów głowy, ciśnienie spadło i musieli odłączyć. Z resztą i tak to nic mi nie pomagało. Chciałabym spróbować ze znieczuleniem, ale musiałabym jechać do innej placówki... Raz, że nie wiem czy zdążę😅 A dwa, że tam jest niższy st referncyjnosci
Właśnie warto patrzeć na te stopnie referencyjności. Naprawdę. Dziewczyny, dobra sprawa iść do szpitala i jak najwyższym stopniu.

Jest 6 mm zarodek z ❤️!! 😍😍 jakis maly krwiak tez sie czai, ale prawdopodobnie sam sie wchlonie :D
Zarodek 2,8mm z serduszkiem potwierdzony ❤️
Melduję się po wizycie, zarodek z ❤️, 7,1mm. Teraz czas umówić prenatalne i zbadać krew 😀
Jeszcze raz dzięki Wam wszystkim za kciuki!!
Jest zarodek 1,55 cm i jest serduszko 🥹
Gratulacje dziewczyny! Super wiadomości ❤️

No ja też dziś update podobny, bo rano miałam już wieksze mdłości, że aż prawie zwymiotowałam, rwało mnie jak nie wiem co. Orzechy pomogły. Miałam te mdłości tak do 12:00 może. A później po 16:00 jak byłam na spacerze - spaliny plus ludzie palący papierosy w oddali... Fuj. 🤮

Poza tym strasznie dziś śpiąca rano byłam, ale dzięki temu w końcu się wyspałam konkretniej, bo w nocy to z dwa razy się budzę na siku. A jeszcze pies potrafi czasem zbudzić, bo stwierdzi, że chce się poprzytulać.
U mnie też dzisiaj senność i zmęczenie, ale wyspać się nie można... Dzieci budzą w nocy, za dnia też nie dają odespać😆 Ale od 7 lat jestem przyzwyczajona do braku snu🤣

Dziewczyny bo jestem pogubiona. Dostałam od ginekolog prywatnej skierowania na badania. Mam opiekę w Medicover, czy wtedy jest jakis szansa wykonać je z pakietu czy z racji że skierowanie mam od lekarza prywatnego nie da rady. Albo robił ktoś na NFZ ze skierowania od prywatnego?

Załączniki

• IMG_7999.jpeg
    IMG_7999.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny bo jestem pogubiona. Dostałam od ginekolog prywatnej skierowania na badania. Mam opiekę w Medicover, czy wtedy jest jakis szansa wykonać je z pakietu czy z racji że skierowanie mam od lekarza prywatnego nie da rady. Albo robił ktoś na NFZ ze skierowania od prywatnego?
Ja w poprzedniej poszłam równolegle do lekarza na nfz i dostałam skierowanie

ja ostatnio dostałam te same dokłanie badania na Medicover. Umówiłam się na teleporadę z położną na potwierdzenie ciąży przez aplikację i dostałam te wszystkie badania w ramach pakietu. (tylko bez ferrytyny, ale to groszowe sprawy)

reklama
Do góry