reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

Wow zero rozstępów! U mnie nie dość, że mnóstwo rozstępów to jeszcze skóra na brzuchu jak u 85 latki 🤡 A przytyłam 19 kg, teraz już z tych 19 nie mam 23 także chociaż tyle 😆

Powiedz mi jak się synchronizuje bliźniaki? Bo moi śpią na zmianę 🤡 Jakby mieli zmowę, że jak jeden śpi to drugi pilnuje, żebym przypadkiem sobie nie usiadła 😂
Uparcie od początku daję im równo jeść, rowno kładę spać zarówno na drzemki jak i na noc. Na początku różnie to bywało, ale wiedziałam, że jak ich nie zsynchronizuję to się wykończę. Także konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja. Jak do zesrania będziesz próbowała ich zsynchronizować to powinni wreszcie zaskoczyć.

A przypomnij mi: oni są jednojajowi? Podobno przy bliźniakach dwujajowych trudniej o synchro.

No i chyba Twoi są jeszcze na tyle mali, że większość dnia przesypiają?

reklama
Uparcie od początku daję im równo jeść, rowno kładę spać zarówno na drzemki jak i na noc. Na początku różnie to bywało, ale wiedziałam, że jak ich nie zsynchronizuję to się wykończę. Także konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja. Jak do zesrania będziesz próbowała ich zsynchronizować to powinni wreszcie zaskoczyć.

A przypomnij mi: oni są jednojajowi? Podobno przy bliźniakach dwujajowych trudniej o synchro.

No i chyba Twoi są jeszcze na tyle mali, że większość dnia przesypiają?
Jednojajowi, mają 3 miesiące (korygowane 2) i śpią mało co, zrobił się dramat z tym spaniem u nich szczerze mówiąc, w ciągu dnia łapią paro minutowe drzemki na zmianę, a na noc zasypiają po północy 🫣

Jesli chce to mu pozwol, tylko niech sie tez przygotuje, zeby wiedział jak poród przebiega 😅 ja np kupy nie zrobiłam, ale mąż musiał mi pomagać usiąść na kibelku na siusiu bo mnie za bardzo bolało. No i po każdym partym wycierał mi twarz mokrym ręcznikiem. Ogólnie bez niego nie dałabym rady ☺️ nie wiem jak u innych dziewczyn, ale u nas to było tak, że położna przychodziła tylko co jakiś czas zerknąć jak się mamy, albo jak np ktg przestawało łączyć. Nie wyobrażam sobie być sama w międzyczasie 🙈
Tak u nas też położna była z doskoku i w sumie to więcej jej nie widziałam niż widziałam 😄

Do góry