reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Dziewczyny, czy miał ktoś problem z niską ferrytyna? Wyszło mi 9, hemoglobina 11,8 a wizyta dopiero za 2 tygodnie i nie wiem z bardzo co z tym faktem..

Dziewczyny, czy miał ktoś problem z niską ferrytyna? Wyszło mi 9, hemoglobina 11,8 a wizyta dopiero za 2 tygodnie i nie wiem z bardzo co z tym faktem..
ja w poprzedniej ciazy mialam anemie. Do czasu wizyty mozesz sprobowac dieta nadrobic, pic zakwas z buraka, takie rzeczy, moze to bedzie wystarczajace dla Ciebie. U mnie to nie wystarczylo i najpierw bralam zelazo w tabletkach, a pozniej w plynie podwojna dawke a to i tak ledwo utrzymywalo mi hemoglobine i ferrytyne na granicy niedoboru 😵‍💫 a zakwasu z buraka nie ruszylam od tamtego czasu tyle go pilam xD

A miałaś jakieś problemy w związku z tym z przedwczesnym porodem czy coś czy wszystko dobrze? 😊
Problemy z hemoglobiną są bardzo często w ciąży, bo dzidzia nam wiele zabiera i większość kobiet ją ma, a 11,8 nie jest aż tak strasznym wynikiem. Trzeba uważać co jemy, pamiętaj że kawa i herbata wypłukują nam żelazo, więc najlepiej nie pić jej do posiłków bogatych w żelazo. Ja piję sobie floradix co drugi dzień, bo już przed ciążą miałam niską ferrytyne, choć hemoglobina jest ok

reklama
Do góry