reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Dobrze pamiętam, że masz dziś wizytę?

Mój mały kurczaczek ma 0,66cm. Jest dokładnie w rozmiarze, jakim powinien być. ❤️
Cudnie ❤️ 🤞💪 rośnij maluchu

Tak, miałam wizytę 🥰 jest wszystko super, 1-2 mniej jak z om ale to dla mnie spoko akurat bo miałam później owulację. U mnie 0.59 człowieka 😍Mam skierowanie na badania prenatalne już, ale nie mam karty ciąży bo lekarz nie miał w gabinecie i mnie przepraszal, mówię spoko następnym razem no i niestety test oggt to zrobienia pilnie.

reklama
Dobrze pamiętam, że masz dziś wizytę?

Mój mały kurczaczek ma 0,66cm. Jest dokładnie w rozmiarze, jakim powinien być. ❤️
Cudowne wiadomości 🤩🤩
Cudnie ❤️ 🤞💪 rośnij maluchu

Tak, miałam wizytę 🥰 jest wszystko super, 1-2 mniej jak z om ale to dla mnie spoko akurat bo miałam później owulację. U mnie 0.59 człowieka 😍Mam skierowanie na badania prenatalne już, ale nie mam karty ciąży bo lekarz nie miał w gabinecie i mnie przepraszal, mówię spoko następnym razem no i niestety test oggt to zrobienia pilnie.
oooo tez cudowne informacje 🤩🤩🤩
Dziewczyny, kartę ciąży zakładają dopiero jak serduszko będzie bić? Ja nie wiem jak ja rodziłam dwa razy, chyba ciążę w amoku przechodziłam, bo nic nie pamiętam 😂 i te badania prenatalne - byłam święcie przekonana, że to mniej więcej w połowie ciąży się robi.

Tak, jest taka praktyka, że kartę ciąży zakłada się w momencie, kiedy zaczyna bić serce. Spotkałam się z tym, że lekarz zakłada wcześniej, ale to bardzo bardzo rzadkie

Karta ciąży jak jest serce zazwyczaj, czasem jak jest serce i pierwsze wyniki badań a czasem od razu zakładają 😃 nie ma chyba reguły. Ja bym dostała jakby miał w gabinecie. Ale dla mnie najważniejsze było czy jest zarodek i serce ❤️

Cudowne wiadomości 🤩🤩

oooo tez cudowne informacje 🤩🤩🤩
Dziewczyny, kartę ciąży zakładają dopiero jak serduszko będzie bić? Ja nie wiem jak ja rodziłam dwa razy, chyba ciążę w amoku przechodziłam, bo nic nie pamiętam 😂 i te badania prenatalne - byłam święcie przekonana, że to mniej więcej w połowie ciąży się robi.
Nie pamiętam w pierwszej ciąży (na pierwszej wizycie był pęcherzyk żółtkowy), w biochemię nie zdążyłam, a w tej straconej pierwsza wizyta była jak już było serduszko. Tym razem byłam pierwszy raz, kiedy był pęcherzyk ciążowy, ale chciałam potwierdzenia, że jest w macicy i lekarz wtedy powiedział, że kartę założymy na kolejnej wizycie jak będzie serduszko. I dziś założył, plus mam skierowania na badania i prenatalne.

Karta ciąży jak jest serce zazwyczaj, czasem jak jest serce i pierwsze wyniki badań a czasem od razu zakładają 😃 nie ma chyba reguły. Ja bym dostała jakby miał w gabinecie. Ale dla mnie najważniejsze było czy jest zarodek i serce ❤️
Ale czekaj, serduszko już widać było dzisiaj?

Nie pamiętam w pierwszej ciąży (na pierwszej wizycie był pęcherzyk żółtkowy), w biochemię nie zdążyłam, a w tej straconej pierwsza wizyta była jak już było serduszko. Tym razem byłam pierwszy raz, kiedy był pęcherzyk ciążowy, ale chciałam potwierdzenia, że jest w macicy i lekarz wtedy powiedział, że kartę założymy na kolejnej wizycie jak będzie serduszko. I dziś założył, plus mam skierowania na badania i prenatalne.
To dzisiaj serduszko też było widoczne?

reklama
Kurcze syna urodziłam 27go - ostatnia na forum i teraz też widzę, że we wszystkim będę ostatnia 😆

Wy 6+5 ja ledwo 4 😆

Do góry