reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

jutro rano mam wizyte u gin na 9.40 i juz sie doczekac nie moge:tak:
no wlasnie czarna ja musze 5 tyg jeszcze zaciskac nogi:sorry2:mam jakies dobre przeczucia ostatnio ze damy rade...:tak:
No to trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte.
My nie tylko damy rede do terminu ale znajac złosliwosci losu jak słoniki bedziemy po terminie. Oby tylko nie 01.11:no::no::no::no::no::no::no:
Nasze dzieci same sobie zdecyduja kiedy:-p:tak:

reklama
minisia poradzi sobie, oj tak to jest, byle na odwal i wziąśc kase
blond oj to troche odpoczniesz fajnie ze zakup trafiony. powodzenia na wizycie
natusiaMa a dlaczego nie chce ci dacgin zwolnienia
dorota witaj, mój maly jest w poprzek, a przynajmniej tak było na ostatnim usg, teraz kopie po bokach
Martynka mam caly czas
wesolutkaaa witaj
czarna ja tez nie lubie jak cos do mnie nie wraca, ja też sie boję 1.11

ja byłam dzisiaj w zusie, po papierki, potem zawiozła je do pracy, w poniedziałek dostane je z powrotem, jeszcze tylko do gina musze skoczyć, bo nie bede z tym czekać do 12 września, jak mi sie kończy na poczatku października 182 dni. Potem z dzieciakami na kucykach, potem obiad i odpoczywam.

Mam pytanie czy wam gin bez klopotów wipisał ten wniosek

ojejku co z kaką, to przez to serducho

Glupota ludzi nie zna granic...slyszalyscie o tej lasce z Poznania ktora roczne dziecko zostawila bezdomnym w zamian za telefon kom, bo chciala z jakims nowo poznanym kolesiem sobie pojechac....?zeby dziecko bezdomnym zostawic na dworcu....:no:co za idiotka....a teraz dzidzia jest w domu dziecka i raczej nie wroci do mamusi a jej grozi 3 lata odsiadki:tak:jakie glupie dziewcze..,.nie moge po prostu:szok:

jutro rano mam wizyte u gin na 9.40 i juz sie doczekac nie moge:tak::tak:
blond_20 cieszę się że zakup udany;-) A jutro trzymam kciuki za wizytę.
Biedna Kaka, ale się namęczy w tym szpitalu.Mam nadzieję że szybko wyjdzie...
czarna79 ja to raczej nie dotrwam do 01.11:confused: Chyba bym już w futrynę się nie zmieściła...
A ja dzisiaj złapałam dołka i jakoś sobie nie radzę.Nawet nie mam z kim porozmawiać...
Moja koleżanka dziś w nocy urodziła córkę ( 3300 i 54 cm). Miała termin na 5 września. Chodziła do lekarza z tego szpitala co ja chodzę i pół nocy jeździła po mieście bo nigdzie nie było miejsc, wody jej się sączyły, miała skurcze.Ona jest zameldowana w Puławach( ok.40 km od Lublina) i wkońcu w jednym szpitalu stwierdzili że ma wracać tam do siebie i u siebie rodzić! Boję się że ja też wyląduję nie wiadomo gdzie:crazy: A tak bym chciała żeby mój M był ze mną...Idę coś zjeść.

Jej jak tu sie wszyscy mnoza....fajnie i gratuluje kolejnej kolezance:)a z tym odsylaniem to jakas plaga jest:(najwyzej w domu urodze...no bo gdzies przeciez qzwa musze nie?:)
Anetka ja tez nie mam tu nawet z kim pogadac i jak widzisz co pare dni dopadaja mnie takie doly ze az mi glupio Wam o tym pisac bo tylko truje i truje....i na to sposobu nie mam...no chyba ze czekolada:)ciekawe ile przytylam w ten miesiac bo czuje jakbym z 5 kg przytyla:/

blond_20 dobrze ze mama Twoja przyjeżdża. Przynajmniej będziesz miała wsparcie.:tak:
Tak sobie myślę że chyba trzeba mieć 10 cm rozwarcia żeby nie odesłali:szok: U nas w szpitalach tłok, ponieważ jeden z czterech remontuje położnictwo, i dlatego pacjentki tak odsyłają po całym województwie.
I jeszcze M dzwonił mnie pocieszyć: ukradli mu antenę CB jak poszedł płacić za paliwo na stacji CPN:baffled: Normalnie nawet w ciągu dnia człowiek nie może czuć się bezpieczny, trzeba mieć oczy dookoła głowy.

Hehe koło mnie własnie lezy biała czekolada od męza i pewnie zaraz ją zaczne jesc...
U mnie 17kg na + :baffled:masakra:baffled:
Wymiary:
Piersi - 100cm
Biodra - 105cm
Brzuch na wys. pępka 110cm

Martynka1987 a już myślałam że tylko ja mam dużo na plusie +16:no:
Ciekawa jestem ile jeszcze mi przybędzie. Nie chciałabym mieć więcej niż 20 ale boję sięże mi się to nie uda bo nie umiem się opanować.
blond_20 ja terż co jakiś czas mam doła i płaczę bez powodu ale zwalam to na huśtawkę nastrojów:laugh2:. Tylko czasem mojego męża mi żal bo czepiam się bez powodu...

Ja od gory 98- 104-110:sorry2::baffled:jakos tak dziwnie mi sie to zaczelo rozkladac:crazy:
dzisiaj bylam na kwietniowkach i jedna napisala ze jak rodzila poprzednim razem to miala az 102 cm....jakie az?jak my tu wszystkie teraz mamy tyle albo wiecej....:tak:

reklama
Dziewczyny mnie też dokuczają skurcze biorę diprohyllinum 3x dziennie ,ma mi pomóc w skurczach,dotlenić dzidzie i zmniejszyć u mnie ciśnienie bo jest dość wysokie.Poza tym od 20 tyg ciąży dokucza mi rwa kulszowa straszny ból najgorzej w nocy bo ciężko jest sie przekręcić i wstawać na nocne siusianie:)Ja sie bardzo boje porodu bo rodzę w łodzi czyli 120 km od czestochowy,mój narzeczony ciągle przeżywa żebym mu czasem w aucie nie zaczęła rodzić i śmieje sie że musi sie nauczyć odbierać porody, ale lekarz zapewnia że pierwszy poród to trochę trwa i spokojnie dojedziemy.Czytałam ostatnio o naturalnych metodach przyśpieszania porodu i położne sie wypowiadały że bardzo dobrze działają liście malin zaparzone bo zmiękczają szyjkę macicy więc dziewczynki trzeba liści nazbierać jakby maleństwa nie śpieszyły sie na świat:)My już wózek też już zamówiliśmy po bbbbbbbbaaaaaaardzooooo długich negocjacjach i poszukiwaniach (casualplay s4).Dochodzimy do wniosku że nie ma idealnych wózków że wyjdzie w praniu.Dziewczyny co do wagi to ja ważyłam sie 2 tyg temu i miałam już 13 kg na plusie,no ale martwić będziemy sie po porodach najważniejsze by maleństwa były zdrowe.

Do góry