• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

iwonko, wiele dzieci w ogole nie sika na nocnik, a woli od razu na kibelek. moze kup jej nowa, sliczna nakladke, najlepiej niech sama wybierze swoja, to moze sie przekona?
a jak nie to na pewno zobaczy, jak inne dzieci sobie z tym radza w przedszkolu i przestanie sie obawiac :-)
tak w ogole to gratulacje dla kolejnego zaczka na majowkach :-D

a Klaudia duza, o rany, czytalam - 8300! szok, ja swojego dawno nie wazylam (zapomnialam o szczepieniu, hehe, musze teraz podejsc) :sorry2: ale mysle, ze wiecej jak 7 to nie ma :-) chociaz do malych nie nalezy, bo ciuchy juz 74 nosi od jakiegos czasu :-)

kamilko
, super slub :-) i mialas piekne przybranie glowy! gratulacje :-)

reklama
aenye ona na nocnik sika tylko kupy nie chce zrobic,wczesniej zakladalam jej pieluche tylko na kupe bo chciala a teraz od kilku dni nie chce juz nawet na kupe pieluchy i trzyma ja w sobie i marudzi ........a nie zrozumialam co mialas na mysli jakiego zaczka na mojowkach:confused::-p

no zaczka przedszkolaczka w osobie Vanesski :-)

mysle, ze to taki chwilowy kaprys z ta kupka. a moze ja juz boli troche to zatwardzenie i stad sie boi? daj jej pare sliwek lub jabluszka..

iwonka u nas też był taki problem z kupą, ale po kilku dniach przeszło... Maja miała też zatwardzenia pomódł nam syrop... a teraz Maja najczęsciej kupe robi na podłogę i jeszcze jest szczęśliwa woła ho ho ho

Ja znowu pierwsza się witam.
Moja dała znowu wczoraj czadu. Fakt że na sniadanie zjadłam dźem wiśniowy i może to spowodowało bóle brzuszka. Tak w ogóle to muszę chyba od początku dietę eliminacyjną zacząć bo oprócz mleka i jego przetworów coś jeszcze niunie uczula a ja nie wiem co. Tylko, że jak zacznę tak ograniczać produkty to niedługo tylko kasza i ryz mi zostanie:-(
Tak w ogóle to chyba Balneum do kapieli też ją uczula. Muszę spowrotem do Oilatum wrócić. Ech, no masakra z tym moim pieszczoszkiem.

Iwonka - ja to mamą doświadczoną nie jestem więc nie doradzę. mam tylko nadzieję, że jak się napatrzy na inne dzieciaczki to i kupke do nocniczka zrobi:tak:

My dzisiaj w domku. Nie robię rzadnych odwiedzin. Wyjdę ok 11 na spacer tylko.

Witam
Iwonka a próbowałaś jakoś zmotywować Vanesskę? Może jakaś nagroda za kupkę do nocniczka? Na Nakładkę na sedes bym jej nie sadzała, bo się moze tylko wystraszyć. Moze faktycznie w przedszkolu się przemoże. Moze powiedz jej, że dzieci w przedszkolu robią ładnie kupki do nocniczka/kibelka i się cieszą z tego powodu.
Dziubek masz przekichane z tą dietą. Moja, odpukać, jak na razie na nic się nie uczula.

A my za chwilę jedziemy na zakupy. Tylko mała odstrajkuje jedzenie. W sumie to jadła jakieś 2 godz. temu i to poprawiając jednego cyca drugim więc na co mam narzekać.

Hej
Kamilka, wyglądałaś naprawdę ślicznie, nie rozmumiem w czym był problem twojej mamy i teściowej.
Iwonka no to macie szczęście z tym przedszkolem:-).
U Oliwki z kupką też przez dłuższy czas był problem. Siku ładnie robiła do nocnika, tylko kupka lądowała w majtkach. Jak któryś raz z kolei próbowała się sama rozebrać po takiej wpadce, a wiadomo w jakim stanie było potem jej otoczenie :baffled::baffled::baffled:, nie wytrzymałam i w końcu się pobeczałam. Widziała że płaczę i jest mi smutno i tłumaczyłam jej dlaczego jest mi smutno, że trzeba robić na nocnik... itd. w końcu załapała i po prostu zrobiło jej się mnie żal :laugh2:. Przyszła, przytuliła i powiedziała żebym nie płakała bo ona nie będzie robić już w majty. I tak już zostało.:tak::tak:Na pewno jak Vanesska zobaczy dzieci w przedszkolu jak to robią to i ona załapie, zobaczysz.
Pisałyście o dokarmianiu, u nas na razie też tylko pierś i szczególnie nocą jestem troszkę zmęczona tym karmieniem, bo wstaję do niego 4,5 a dzisiaj nawet 6 razy. Ale nie myślałam o dokarmianiu.

reklama
niesia, no wlasnie.. co z tym nocnym karmieniem zrobic? u Filipa udalo mi sie i to przy nieprzyjemnym nauczaniu spania samemu dopiero w 8-9 miesiacu..

i ponawiam pytanie, bo nie wiem, czy moj nie jest jakis strasznie dziwny - ile spia w dzien wasze brzdace?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry