reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
Natalie do lekarza!
Elka do szpitala, albo dobrego lekarza!
Adiva farmaceuta Eli nie pomoze. Tu trzeba zrobic badania i zdiagnozowac chorobe, a nie gdybac co to moze byc. Za duze ryzyko, bo to przeciez ciaza!

Cześć Dziewczyny,
czy macie może jakieś informacje na temat cordafenu? Przyjmuję go o wczoraj, wraz z nospą i magnezem. Dzięki z góry za odpowiedź.

Edzka cordafen zawiera nifedypine, czyli lek z grupy blokerów kanalow wapniowych, ktore sa stosowane w nadcisnieniu i ciaza nie jest tu przeciwwskazaniem. Moim zdaniem bezpieczniejszy jest Dopegyt( zawiera metyldope), ale z drugiej strony lekarz wiec co robi i na pewno nie zaszkodzi malenstwu. Pewnie lek dopasowal do Ciebie.

Edzka, wychodzi na to że masz wysokie ciśnienie...ja wyczytałam, że cordafen oddziałuje na płud i raczej nie jest zalecany dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią...

Monika nie oddzialuje, a moze odzialywac, a to duza roznica. Po prostu jest zbyt malo badan w tym temacie, a te, ktore byly wykonywane do tej pory nie wykazaly szkodliwego dzialania u kobiet w ciazy.

Ciśnienie mam w normie. Niestety od 2 dni mam strasznie twardy i bolący brzuch:-(W niedzielę wylądowałam w szpitalu, w izbie przyjęć,dostałam właśnie cordafen, który niestety mi nie pomaga. :-(.Brzuch boli dalej:-(

Kurcze Elka,taka dlugoterminowa biegunka to bardzo,bardzo nie dobrze...nie wiem co zrobisz,ale ja napewno nie czekalabym do 17stego
No,mi woda nie pomaga,a wypijam jej 2 litry minimum dziennie...tez sie nameczyc musze cholerka,a spadek formy u mnie nawet moj C. juz zauwazyl

Ciśnienie mam w normie. Niestety od 2 dni mam strasznie twardy i bolący brzuch:-(W niedzielę wylądowałam w szpitalu, w izbie przyjęć,dostałam właśnie cordafen, który niestety mi nie pomaga. :-(.Brzuch boli dalej:-(
Jak to mozliwe, ze nie masz nadcisnienia i dostalas lek na nadcisnienie wlasnie????
Powinnas brac fenoterol, a nie cordafen.

reklama
Edźka a ten brzuszek Ci twardnieje raz na jakis czas czy cały czas masz napięty?
Położna powiedziała mi ,zeby nie dotykać za bardzo brzuszka jak twardnieje, żeby go sobie głaskać w myślach!!!

Do góry