reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

reklama
witaj iwonka wsród nas :)

a ja piłam cole w egipcie co by zemsty faraona nie miec hihi
a tak jem na co mam ochote tylko jest tego coraz mniej...bo apetyt mi cos nie dopisuje ostatnio... ale jestesmy w specjalnym czasie i możemy miec specjalne zachcianki :)

jestesmy wyjątkowe teraz :)

Znowu sie witam o tak wczesnej porze:-) jak zwykle spac nie moge i zbieram sie duchowo, zeby na badania sie wybrac bo mam lenia strasznego.. co do kawy, o ktorej wczoraj wieczorem byla rozmowa to powiem tak, ze ja przedtem potrafilam wypic 6-7 dziennie i do tego codziennie pilam pepsi albo tigerka.. odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy pije jedna kawe dziennie z jednej lyzeczki:-) pytalam lekarza co on mysli na temat picia kawy i sam mi powiedzial ze jedna slaba mozna wypic tymbardziej jak ktos ma problem z niskim cisnieniem.. a co do coca coli to tez mi sie zdarza wypic, ale to jak juz mnie mega smak najdzie:-)

Witam wszystkie ranne ptaszki!!
Nie wiem jakim cudem,ale udało mi się pospać prawie do 7,strasznie się z tego cieszę. Bo normalnie to siku między 4-5 a potem już o spanku mogłam zapomnieć. A dziś zasnęłam jeszcze raz, co prawda koszmary mi się jakieś śniły, ale i tak jestem zadowolona.

Humm wracając jeszcze do kawy, to niestety mnie odrzuca, mimo, że wcześniej kawka z mleczkiem była codziennie. Ale za to jakiej ochoty mi narobiłyście na cole, więc co by się nie działo :tak:dziś sobie wypiję,chociaż uważam, że to niezdrowo, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

No nic kobitki czas chyba podnieść się z łóżka i herbatkę zrobić, bo coś mnie mdli.:baffled:

Witam wszystkie dziewczynki w ten piękny ranek, jestem wyspana, pojedzona i mogę iść do pracy a tak mi się nie chce ale szczęście ostatni dzień:-)

P.s jeżeli chodzi o koszmary to codziennie coś mi sie śni jakieś beznadziejne rzeczy i nie wiem czy tak będzie do końca ciąży ja wcześniej nigdy snów nie pamiętałam i rzadko mi sie coś śniło a teraz szok

Cześć Dziewczynki,
ja też już wyspana i po śniadanku i nawet chyba sobie kawę zrobię - pierwszy raz w ciąży, ale taką słabiutką :tak:
A cole też popijam w niewielkich ilościach i bardzo rzadko.

Jeśli chodzi o sny to ja przed ciążą też praktycznie nie miałam snów, tzn nie pamiętałam ich, a teraz odwrotnie. Codziennie coś dziwnego mi się śni, koszmary, dziwne postacie, raz nawet śniło mi się że koleżanka wycina mi dziecko z brzucha, koszmarrrr:baffled:

Miłego dnia :-D:-D:-D

a ja miałam dzis cudny sen...sniło mi sie że mam synka takiego oszołoma jak ja wesołego małego podróżnika... czuje w sobie wielki spokój po tym :) ale wczoraj też oglądałam super pozytywny film i dobrze mnie nastroił :)

Cześć dziewczyny :)
U Nas dzisiaj pogoda fatalna,zimno, jakoś mokro a żeby wyjść z łóżka to nie szło. gdyby syn mnie nie obudził to pewnie wstałabym dopiero w południe :-)

Na początku ciąży miałam migrenowe bóle głowy lekarz kazał mi pić przynajmniej jedną lekką kawę dziennie żeby podnieść ciśnienie. Od kawy oczywiście mnie odrzuciło ale cola ją zastąpiła i przynajmniej wypiję ją ze smakiem :-D

Witaminki biorę, dziecko było planowane więc jeszcze przed zajściem w ciążę brałam witaminy i kwas foliowy. Teraz biorę Prenatal, do tego magnez z wit. B6 i od poniedziałku żelazo bo mam ubytek krwi.

Samopoczucie już też się bardzo poprawiło i mam nadzieję że ciążowe dolegliwości nie wrócą.

Miłego dnia dziewczyny!

Czeeeść:-)

Ja tez mam nieziemsko szczegółowe sny...no taka plątanina osób, zdarzeń, miejsc... odlot :cool2::cool2::cool2: alka 303 co oglądałaś???

Pozdrawiam w słoneczno-jesienny dzień
30rvay1.jpg

reklama
Witam w ten piękny dzień. U nas słoneczko i 20 stopni na termometrach. Można sie opalać :-)
Mnie od kawy odrzuciło. Przed ciążą piłam 3 dziennie i to macną ze łyżeczkę było można postawić. A teraz jak wezmę chodź łyka od męża to od razu mnie wstrząsa.
Coli też nie pije. jedyne z tych słodkości co mi jeszcze przechodzi przez gardło to fanta. A po za tym same soczki herbatki i woda. I czasem skusze sie w barze na małą czekoladke :-)

Mi tez się dziwne rzeczy śnią. Raz fajne i mile a raz jakieś koszmary. Ale umysł pracuje na wyższych obrotach nawet podczas snu.

Do góry