reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasza waga

No kurde, mogl chociaz skomentowac, ze dobrze czy cos a on nic. I jak tu miec motywacje??? A mam to juz w czterach literach... Wrabalam na sniadanie 2 porzadne bulki i to nie o 10, tylko juz o siodmej rano :-D Od razu mi lepiej :-D
Hehe, smacznego! :-D
Ja dzisiaj piekę kolejne ciasto, bo po południu przychodzi do nas rodzina mojego męża. I o ile rodzina nie rzuci się na ciasto jak stado wygłodniałych wilków, to pewnie sama będę je potem jeść przez kilka dni ;-) Coraz bliżej pięciokilowego noworodka ;-)

reklama
a ja nie bardzo go lubię, bo sie dołuję .... dziewczyny piszą, że od początku ciąży przytyły 5 kilo, phi - ja w miesiąc tyle tyje :wściekła/y: słodkie jem codziennie, ale moje dziecko jakoś nie tyje wraz ze mną - przynajmniej dwa tygodnie temu na usg lekarz się zdziwił, że mała taka chuda :-p zobaczymy na kolejnym jak się sprawa będzie miała - tyle, że to 4 listopada nastąpi :-(

a ja nie bardzo go lubię, bo sie dołuję .... dziewczyny piszą, że od początku ciąży przytyły 5 kilo, phi - ja w miesiąc tyle tyje :wściekła/y: słodkie jem codziennie, ale moje dziecko jakoś nie tyje wraz ze mną - przynajmniej dwa tygodnie temu na usg lekarz się zdziwił, że mała taka chuda :-p zobaczymy na kolejnym jak się sprawa będzie miała - tyle, że to 4 listopada nastąpi :-(
Mamjakty to ciesz się, że tyjesz Ty, a nie dziecko. Ty zrzucisz wszystko po porodzie :)
Poza tym były już tutaj opowieści o dziewczynach, które przytyły kilkadziesiąt kilo, a w parę dni po porodzie traciły z tego 17, 20 kg. Z drugiej strony znam osobę, która w dwóch swoich ciążach przytyła bodajże 9kg i 8kg, a z każdej zostało jej 6kg na plusie na stałe! Więc nie ma reguły i nie ma się co zadręczać. Lepiej uwierzyć, że im więcej się tyje, tym szybciej się chudnie - wiara czyni cuda :-)

mamjakty moja mała na poprzednim usg była strasznie chuda, a teraz w 28 tygodniu waży juz 1100 g, już nie taka "mała". Dzieci teraz bardzo szybko przybierają na wadze, ja tak jak Melulu zaczęłam się martwić by nie wyhodować 5 kg dzidziusia!!!

A co do tycia to powiem tak, większość moich koleżanek w ciąży przytyło ok 17-20 kg, przed ciążą superlaski..............Po ciąży bardzo szybko zrzuciły zbędne kilogramy i wyglądają znów jak superlaski!!!

U mnie w rodzince to samo....siostra 20kg w ciąży a teraz waży 46 bratowa po ciąży wazy mniej niż przed..więc mam nadzieję że i u mnie będzie podobnie!
Na wagę wejdę dopiero 20 u lekarza..a teraz rozkoszuje się kluseczkami polanymi masełkiem i posypanymi cukrem...a co!!:-)

mamjakty sa te co 5 przybyly i te co 10-ja...i naprawde jest mi duzo lepiej jak was czytam dziewczyny i tyjemy razem:-D!!!!!Dziekuje wam!

Ostatnia edycja:
reklama
marylion74 moje kumpele i kuzynki to samo, jak przybrały po 20 kg w ciąży to im wszystko uciekło w ciągu pierwszych 3 miesięcy po porodzie, liczę na to samo :tak::tak::tak:.
Dodam jeszcze, że nadal nie osiągnęłam mojej wagi z czwartej klasy szkoły średniej :-D:-D:-D:-D, czyli nadal mam figurę nastolatki :szok::-D:-D:-D:-D:-D

Do góry