reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Moj skład podobny, tylko zamiast drożdży instant - te "zwyczajne" :-) i mleko zamiast wody.

Osinko - specu od ciast, czym różnią sie (oprócz wyglądu ;-)) drożdże w kostce od tych proszkowych?

reklama
Osinko - też znam ten przepis - tylko mi on za ocno pachnie drożdżami a poza tym powiedz jaką konsystencję powinno mieć to ciasto - powinno być jak zwykła kulka ciasta ???

Kinga, to drożdże w saszetkach, takie sypkie granulki

Koga, a jakie dajesz drożdże? jak dodaję zwykłe, to też mi to ciasto jedzie za bardzo drożdżami, a z sypkimi jest OK

moje ciasto jest takie lekko luźne, nie za bardzo zbite

Kinga - ja mam wielkie oczy to tych drożdży trochę wychodzi :tak:

Osinko - daję zwykłe, matko ciasta nie da się opisać - kulka taka omączona Ci wychodzi:dry::sorry2: czy co:nerd:

reklama
koga znowu mnie rozwaliłaś..... tą "kulką omączoną":-D:-D:-D:-D
humor mi się poprawił
powinnaś działać jako zdalny rozbawiacz;-)
a breja to raczej nie może być, to nawet ja wiem:-p:-pteoretycznie;-) ciasto bardziej elastyczne, twardawe no i...formujące się samoistnie w jeden kawałek. może nawet ...kulkę:-D

Do góry